
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, pazarcı esnafının hak ettiği alana kavuşacağı Kapalı Pazar Yeri Projesinin sonuna yaklaştıklarını söyledi.
FATSA MODERN KAPALI PAZAR YERİ AÇILIŞ İÇİN GÜN SAYIYOR
Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Belediyesi ve Devlet Su İşleri (DSİ) ile birlikte koordineli olarak çalışmalarını sürdürdükleri Kapalı Pazar Yeri Projesi’nin açılışı için artık gün saydıklarını belirten Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Elekçi Irmağının hemen yanında kalan, aşırı yağışlar sonrası olası bir sele karşı, muhtemel taşkınları koruma altına almak için tahkimat duvarı ile güçlendirdiğimiz Kapalı Pazar Yeri Projemizin sosyal alanları ile birlikte devam eden üst yapı çalışmalarını bir ay içerisinde tamamlandıktan sonra Fatsa’mız modern bir kapalı pazar yerine kavuşmuş olacak. Şehrimizde yaptığımız modern ve uzun ömürlü çalışmalarda bizlere destek olan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler’e teşekkür ederim.” dedi.
“9 BİN METREKARE ALAN ÜZERİNE YAPILIYOR”
Ata Caddesi’ndeki pazar yerinin kaldırılmasının ardından çalışmaların hız kazandığı ve toplam 9 bin metrekare alan üzerinde 7 bin 910 metrekaresi kapalı pazar yeri olarak planlanan modern projede 750 metrekarelik alanda peyzaj imalatları yapılarak içerisinde yürüyüş yolları, kamelya, oturma bankları, çöp kovaları ve 20 araçlık otopark bulunuyor. Projede uygulanacak olan sert zemin imalatları, 100 metre uzunluğunda betonarme istinat duvarı, çevre aydınlatma işleri ve elektrik tesisatı imalatları ile modern bir pazar inşa ediliyor.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.