
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin trafiğe kapalı caddesinde yağmur suyunun akışını sağlamak için yapılan ızgaralara gelişi güzel atılan sigara izmaritlerini temizledi.
Ekipler Mustafa Kemal Paşa mahallesi Reşadiye Caddesi Meydan Sokakta önce demir mazgalları açarak içerisinde biriken aşırı miktardaki sigara izmaritlerini temizlediler. Ardından kanalı yıkayan ekipler daha sonra üzerini kapatarak caddeyi de bir güzel temizlediler.
IZGARALARA ATILAN SİGARA İZMARİTLERİNİN ARTIŞINI ÜZÜNTÜYLE GÖZLEMLİYORUZ"
Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva yapılan çalışma ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şehrimizin güzelliklerini korumak ve yaşam kalitesini artırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Son günlerde, yağmur suyunun akışını sağlamak için yerleştirilen ızgaralara atılan sigara izmaritlerinin artışını üzüntüyle gözlemliyoruz. Bu durum, hem çevre kirliliğine yol açmakta hem de şehrimizin estetik görüntüsünü olumsuz etkilemektedir. Lütfen çevremize duyarlı olalım ve sigara izmaritlerini gelişi güzel bir şekilde atmayalım. Sokaklarımızı, caddelerimizi ve parklarımızı temiz tutmak için hepimize görev düşüyor. Temizlik ekiplerimiz yoğun bir şekilde çalışıyor ve çevremizi temiz tutmak için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak, bu çabaları desteklemek ve sonuç almak için hepimizin iş birliğine ihtiyacı var. Lütfen sigara izmaritlerini uygun yerlere atarak çevremizi temiz tutmamıza yardımcı olalım. Güzel şehrimizin her köşesinde temizlik ve düzeni sağlamak için birlikte çalışalım." dedi.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.