Fatsa kırsalında coğrafi konumu itibariyle heyelanlar nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşayan mahallelere Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri taş duvar yaparak yolları daha güvenli hale getiriyor.
Bu kapsamda Belediye Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri 2023 yılında Ilıca, Kayaköy, Küpdüşen, Uzundere, Hacıköy, Aslancami, Kavraz mahallelerinde 430 metre taş duvar çalışması gerçekleştirdi. Yusuflu mahallesinin Şeker mevkiinde ulaşım sağlanan yolun sıkıntılı olan bölümünde de taş duvar çalışmalarına başlanıldı. Taş duvar yapım çalışmaları kısa sürede tamamlanarak, vatandaşlara daha güvenli bir ulaşım sağlanmış olacak.
“YOLLARI TAŞ DUVARLARLA EVLADİYELİK BİR HALE GETİRİYORUZ”
Şehrin geleceğini şekillendirecek projelerin yanı sıra, görsel ve estetik görünüm sağlayan çalışmalara da büyük önem verdiklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “İhtiyaç olan bölgelerdeki sorunları hızlı bir şekilde gideriyoruz. Dik ve engebeli olan arazi şartlarının olduğu bölgelerde, özellikle yağışlı havalarda oluşabilecek toprak kaymalarının ulaşım hizmetlerini aksatmaması için yolların kenarlarına taş duvar ve betonarme duvar inşa ediyoruz. Sık sık heyelan yaşanan ve dere yatağının yer aldığı bir konumda bulunan mahallelerimizde hummalı bir çalışma yürüten ekiplerimiz, genişletme çalışması yaptığı yolları taş duvarlarla evladiyelik bir hale getiriyor.” dedi.
Ordu'nun Fatsa ilçesinde yeni doğmuş ve bir bacağı kırık yavru karaca ihbarını alan Fatsa Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Ebru Biçim zor arazi şartlarına rağmen yavru karacaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hayvan ambulansı ile Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından kırsal alanlarda beton yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.
Fatsa Belediyesi, yaralı ve hasta hayvanlara anında müdahale edebilmek amacıyla tam donanımlı hayvan ambulansını hizmete sundu.
Fatsa Belediye Başkanlığı Kasım 2022 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan e-belediye otomasyon sistemine geçmesi nedeniyle 2023 yılı itibariyle, geçilen e- belediye otomasyon sistemi üzerinden sicil ve beyana dayalı vergilerde, MERNİS ( Merkezi Nüfus İdare Sistemi), TAKBİS (Tabu ve Kadastro Bilgi Sistemi) ve MAKS (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) sistemine entegreli olarak veri güncelleme ve eşleşme işlemlerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu işlemler için Belediye'nin giriş katında vatandaşlara daha hızlı ve verimli hizmet sunabilmek için başvuru masaları oluşturuldu.
Fatsa’nın en önemli istihdam kapılarından olan Organize Sanayi Bölgesi’nde 2.7 kilometrelik yolu genişletme, alt yapı ve zemin kazısının ardından konforlu sıcak asfalt serimine başlanıldı ve bu çalışmanın bir hafta içerisinde tamamlanması hedefleniyor.
Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde yürüttüğü ulaşım konforunu arttırmaya yönelik hizmetleri kapsamında, Kurtuluş Mahallesi Sıvazlar mevkiinde yol genişletme çalışmalarında sona yaklaştı.
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR
MUHTEŞEM TÜRKÜ GECESİNDE 28 ESER KULAKLARIN PASINI SİLDİ
FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR:
“MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZDAN FATSA’MIZA TAM DONANIMLI 50 MİLYON TL BÜTÇELİ BİR E-SPOR MERKEZİNİN SÖZÜNÜ ALDIK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar: