KIRSALDA YAPILAN YOL MALİYETİ 200 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE
Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak ömürlük yol yaptıklarını ifade eden Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Gökhan Yazgu, 3.5 yıllık süreçte 80 kilometre beton yol, 20 kilometre sıcak asfalt, 70 kilometre sathi kaplama asfalt yol olmak üzere toplamda 170 kilometrelik yolu, asfalta ve betona kavuşturduklarını söyledi.
"77 KIRSAL MAHALLEYE HİZMET EDİYORUZ"
77 mahallede beton, asfalt, çakıllama ve yol genişletme çalışmaları sürdürdüklerini kaydeden Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Gökhan Yazgu, Tüm bu çalışmalarımızın yanı sıra, yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelanlardan zarar gören yollarımızda ulaşımın aksamaması için taş duvar ve betonarme menfez yapımını gerçekleştirmekteyiz. Aynı zamanda kış aylarında mahalle yollarımızda yoğun kar yağışları ile beraber trafiğe kapanan yollarda ekiplerimizle beraber yoğun bir şekilde yol açma çalışması yapmaktayız." dedi.
“3.5 YILDA KIRSALDA YAPILAN YOL MALİYETİ 200 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'ın talimatlarıyla 3.5 yıllık süreçte 80 kilometrelik beton yol çalışması gerçekleştirdiklerini ifade eden Kırsal Hizmetler Müdürü Gökhan Yazgu, "Kırsal mahallelerde beton yol çalışmasının yanında 20 kilometre sıcak asfalt, 70 kilometre de sathi kaplama asfalt yol çalışması yaptık. Toplamda 170 kilometrelik yolu, asfalta ve betona kavuşturduk. Bu 170 kilometrelik yol 77 mahallemizin her birinde olmak üzere eksiksiz bir şekilde tamamlandı. Bugünkü maliyeti 200 milyon liranın üzerinde olan bu asfalt ve beton yollar mahallemize de ciddi bir konfor sağladı. Çalışmalarımızı asfalt ve beton yol yapımına dönüştürdük ki bunlar geri dönüşü olmayan kalıcı ömürlük yol hizmetlerimizdir. Ayrıca heyelanlar sonucu oluşan uçukların onarımı kapsamında 25 farklı noktada toplamda 1 kilometre uzunluğunun üzerinde taş duvar çalışması gerçekleştirdik. 2023 yılında da her zaman olduğu gibi yatırımlarımızın üstüne katarak vatandaşlarımıza daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi'nde, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin Başlangıç Yıldönümü ile 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü münasebetiyle anlamlı bir program düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, uzun yıllar boyunca belediyede özveriyle görev yapan emekli çalışanları makamında kabul ederek emekleri için teşekkür etti. Bu buluşmada Fatsa’ya hizmetleriyle katkıda bulunan çalışanlara teşekkür edilerek, emeklilik hayatlarına dair iyi dilekler sunuldu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ilçeyi gururla temsil ederek Ordu genelinde birinci olan Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Çeltek’i, yarışmaya katılan diğer öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini makamında ağırladı.
Fatsa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 500 kadına istihdam sağlayan “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” daha da genişleyerek yeni hedeflere doğru ilerliyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan yeni protokol kapsamında 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş imkânı sağlanacağını duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının korunması açısından büyük bir sorumluluk taşıyan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve ilçenin sosyal yaşamına değer katması hedeflenen Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında birçok farklı alanda ilerleme kaydedilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve çevre bilincini artırmak amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici bir eğitim düzenledi. Eğitimde, İklim Değişikliğinin etkileri , sıfır atık uygulamalarının önemi, geri dönüşümün çevreye katkıları ve günlük yaşamda atıkların nasıl azaltılabileceği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılına hızlı bir başlangıç yaparak asfalt tamiri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha konforlu bir yol deneyimi yaşamalarını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar, mahalle ve sokak bazında yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor. Müdürlük, ilçe genelinde yerleştirdiği 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı topluyor. Bir yıl içerisinde toplanan tekstil atığı miktarı ise 85 tona ulaştı.