Bölgeye yeni eğitim yatırımları kazandırmak amacıyla Fatsa heyeti ile birlikte Ankara’ya bir ziyaretler yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Eğitimin şehre yapılan en kıymetli yatırımlardan birisi olduğunu vurgulayarak, Fatsa’nın eğitim kalitesini daha da yükseltmek, okulların fiziki şartlarını iyileştirmek amacıyla bir dizi ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi.
FATSA HEYETİ, EĞİTİM YATIRIMLARININ ŞEHRE KAZANDIRILMASI İÇİN SEFERBER OLDU
“EĞİTİM ŞEHRE YAPILAN KIYMETLİ YATIRIMLARDAN BİRİSİDİR”
Fatsa Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti İlçe Başkanı İsa Yüksel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammet Ancaza ve Milli Eğitim Özel Büro Görevlisi Mehmet Hafızoğlu’ndan oluşan bir heyet, Fatsa’ya yeni eğitim yatırımlar kazandırılması için Ankara’ya çıkarma yaptı.
ÜÇ GÜNLÜK ANKARA ZİYARETİNDE ÖNEMLİ TEMASLAR GERÇEKLEŞTİ.
Üç gün süren programda Fatsa Heyeti, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Danışmanı Okan Çoban, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Cem Gençoğlu, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Mehmet Fatih Serdengeçti, Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Metin Pile, Demircan İnşaat Makine Ltd. Şti’nin sahiplerinden Cenan Demircan, Ankara Fatsalılar Derneği Başkanı Fahri Çavuşoğlu, Anayasa Mahkeme Üyesi İrfan Fidan, Şahin Makine Ltd. Şti’nin sahibi iş insanı Zeki Şahin, Seler İnşaat sahibi Yüksel Kaçak ve Yönetim Kurulu Başkanı İlker Kaçak, KFZ Group Sisa Soft Bilgi Teknolojileri ve İnovasyon A.Ş. ve KFZ Filo Kiralama Yönetim Kurulu Başkanı İsa Kofraz, Hasan Kofraz ve şirket danışmanı Erol Yılmaz, Ticaret Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Suavi Önal, Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza Bölge Amiri İbrahim Haberal, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski Ordu Milletvekili İhsan Şener, TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başkanı Mustafa Çavuşoğlu, TÜRKSAT Teftiş Kurulu Başmüfettişi Recai Namdar, TÜRKSAT Eğitim/Akademi Sorumlusu Emrah Kavcı, AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, Beaton Kent Mobilya A.Ş.’nin sahibi, AK Parti Fatsa İlçe Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi, Mehmet Eroğlu’nu ziyaret etti.
“HER ŞEY GELECEĞİMİZİ İNŞA EDECEK GENÇLERİMİZİN EĞİTİMİ İÇİN”
Türkiye’yi yarınlara daha güçlü taşımak için yetiştirilmiş insan kaynağına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Tüm insanlık için olduğu gibi, ülkemizin de, Fatsa’mızın da eğitimli, nitelikli insan kaynağına ihtiyacı var. Bizim öncelikli meselelerimizin arasında gençlerimizin eğitimi var. Fatsa’mız genç bir nüfusa sahip bir şehir. Bu manada, elimizdeki bu önemli potansiyeli iyi değerlendirmek zorundayız. Bunun için de en büyük zenginliğimiz olan gençlerimizi iyi bir eğitimle işleyerek geleceğe hazırlama gayretimiz ve çabamız var. Daha önce Fatsa’mıza eğitim yatırımlarını kazandırmak için hemşerimiz olan hayır sever iş insanlarımıza İstanbul’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirmiştik. Sonuçları itibariyle verimli oldu. Önemli destekler aldık. Bu destekleri Fatsa’mızın eğitimine kazandırdık. İkinci tur ziyaretlerimizi, heyetimizle birlikte Ankara’da yaptık. Fatsa’mız hayır sever insanlarımız açısından çok şanslı. Eğitim konusunda hayırseverlerimiz devreye girmekte, bu ağır sorumluluğu paylaşarak devlet-millet el birliğiyle eğitim konusunda seferber olmaktadır. Hayırseverlerimizin özellikle eğitim yatırımlarına desteklerinin artarak devamını beklediğimizi bu vesileyle bir kere daha belirtmek istiyorum. Her şey toplumun geleceğini inşa edecek olan çocuklarımızın eğitimi için. Fatsa’mızda eğitimin çıtasını daha yükseklere çıkarmak için canla başla var gücümüzle çalışacağız diye konuştu.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri, bir aylık Ramazan molasının ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Doğa ile iç içe konumu, zengin mutfağı ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çeken tesis, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan Bayramı’nın 2. günü, esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Kibar, esnafları ziyaret ederek hem bayramlarını kutladı hem de halkla sıcak sohbetlerde bulundu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması, hava şartları nedeniyle Atatürk Parkı Amfi Tiyatro yerine Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programında, Fatsa halkı bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.
Henüz 4 yaşında olmasına rağmen dünyaya karşı sorumluluklarını çok iyi bilen Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu öğrencisi Enis Barış 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay tarafından ödüllendirildi. Çevre ve Sıfır Atık geri dönüşüm bilinci çok yüksek bir çocuk olan Enis Barış Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’ı şaşırttı.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dolunay Mahallesi Çeşme Sokak’ta yol açma ve iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yol genişletme, zemin düzenleme ve alt yapı iyileştirme işlemleri sürdürülüyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Fatsa ilçesine bağlı Taşlıca Mahallesi’nde, 1936 yılında inşa edilen ve halk arasında "Alman Köprüsü" olarak anılan tarihi Taşlıca Asma Köprüsü için restorasyon süreci resmen başladı. Zamanla yıpranan ve güvenlik açısından risk taşıyan köprü, yapılacak güçlendirme çalışmalarıyla aslına uygun bir şekilde restore edilecek.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde 4. etap kapsamında inşa edilen 8 yeni dükkan, 8-9 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile sahiplerini bulacak. Dubleks olarak inşa edilen iş yerleri, sanayi sitesine önemli bir katkı sağlayacak. Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle büyümeye devam eden Özel Sanayi Sitesi’nde, daha önce 1. etapta 34, 2. etapta 38 ve 3. etapta 27 iş yeri tamamlanarak faaliyete geçmişti. 4. etap kapsamında yapılacak toplam 20 yeni dükkan ile birlikte sanayi sitesindeki iş yeri sayısı 119’a ulaşacak.
KAPALI PAZAR YERİ BÜYÜYOR, ALIŞVERİŞ KONFORU ARTIYOR
Fatsa Belediyesi, esnaf ve vatandaşların daha rahat bir alışveriş deneyimi yaşaması için Kapalı Pazar Yeri’ni genişletiyor. Modern şehircilik anlayışıyla yürütülen proje kapsamında mevcut pazar alanına 1000 metrekarelik ek bir alan kazandırılıyor. Böylece tuhafiye, gıda ve yöresel ürün satış alanları tek çatı altında toplanarak daha düzenli ve ferah bir pazar ortamı oluşturulacak.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kadir Gecesi dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında bu mübarek gecenin birlik, beraberlik ve manevi huzur getirmesi temennisinde bulundu.