Fatsa Belediyesi tarafından ilçenin sahiline engelli vatandaşların sosyalleşmesi için yapılan Engelsiz Kafe açıldığı günden beri büyük ilgi görüyor.
Fatsa Belediyesi Engelsiz Kafe her hafta farklı özel eğitim okullarından ve rehabilatasyon merkezlerinden engelli bireyleri konuk ediyor. Engelli bireyler Engelsiz kafede bir yandan ücretsiz çaylarını kahvelerini içerken bir yandan da farklı aktiviteler yapıyorlar. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’da zaman zaman Engelsiz Kafe’ye giderek engelli bireylerle sohbet ediyor ve onların sorunlarını dinliyor. Fatsa Belediyesi Engelsiz Kafe Ordu ili genelinde, ilçeler içerisinde hem mekan itibariyle hem de konum itibariyle içerisindeki etkinlikleriyle önemli bir hizmet olarak değerlendiriliyor.
“BİZ ENGELSİZ KAFEYİ EĞİTİM İÇİN DE KULLANIYORUZ”
Fatsa Sami Yücel Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Veysel Cengiz, Engelsiz Kafe projesini hayata geçiren Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’a teşekkür ederek, “Biz bir eğitimci olarak okullarımızdaki yaptığımız eğitimin okul dışında da belediyemiz tarafından bu nezih, güzel bir ortamın hazırlanması bize de çok faydalı oldu. Okulların eğitiminin haricinde, çocuklar burada sosyal ortamda diğer insanlar içerisinde bulundukları doğal ortam içerisinde hem hizmet alıyorlar, yeme içme davranışlarını, diğer insanlarla irtibat kurma davranışlarını ve temizlik lavabo ihtiyaçlarını karşılıyorlar, el yıkama becerilerini geliştiriyorlar ve başka engelli olan insanlarla da görüşüyorlar, onlarla da diyalog kuruyorlar. Bu, onlara kendilerini daha iyi hissettiriyor ve bizim okulda verdiğimiz eğitime daha çok katkı sağlıyor. Biz de bu konuda çok memnunuz, belediyemize de bu güzel ve nezih ortamdan dolayı çok teşekkür ederiz,” dedi.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.
Başkan Kibar: “Önceliğimiz hasta, yaşlı ve acil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği”
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve özverili çalışmalarıyla, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı rengârenk bir görünüme kavuştu. Drone ile havadan görüntülenen alan, estetik düzenlemeleriyle izleyenleri büyüleyen bir manzara oluşturdu.
Fatsa Belediyesi, üretimin ve istihdamın kalbi olan Özel Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin ekonomik gücünü artırmaya devam ediyor. Son üç yılda üretim kapasitesini yükseltecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek önemli projeleri hayata geçiren belediye, sanayi altyapısını modernize ediyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Evcim, Fatsa Anadolu Lisesi’nde “Fatsa’da Yürütülen Arkeolojik ve Sanatsal Çalışmalar” konulu bir konferans gerçekleştirdi.
İMAM HATİP LİSELERİ: BİLİMDEN SANATA KAPSAMLI BİR EĞİTİM SUNUYOR
Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü programı gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi, kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyor.
Fatsa Belediyesi, ilçenin köklü geçmişine ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmak adına önemli projeleri hayata geçiriyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tarihi dokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti.