
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinesinde 5 Haziran Dünya Çevre Günü haftası nedeniyle "Plastik Kirliliği ile Mücadele" teması ve "Çevrene İyi Bak" mottosuyla temizlik etkinliği gerçekleştirildi.
Belediye Başkan Yardımcısı Soner Kocatepe, belediye personelleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Meditech Hastanesi çalışanları katılım sağladığı etkinlik Motor İskelesinden başlayıp Elekçi Köprüsü yanında sona erdi.
Etkinliklerde çevre bilincinin artırılması, plastik kullanımının azaltılması ve geri dönüşümün teşvik edilmesine yönelik farkındalık çalışmaları yapıldı. Katılımcılar, çevre temizliği yaparak çevre kirliliğine dikkat çekti.
“ÇEVREYİ KORUMAK ANLAMINDA HERKESİ DAHA DUYARLI OLMAYA DAVET EDİYORUZ”
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, “Belediyemiz İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü organizasyonunda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tertiplediği çevreni sev çevreni koru plastik atıkların toplanmasıyla alakalı yapmış olduğu etkinliğe istinaden bizde belediye olarak Motor İskelesinden jandarmanın alt tarafından Elekçi Köprüsüne kadar olan kısımda plastik atık temizliği yaptık. Katılım gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
Fatsa Belediyesi yetkilileri sürdürülebilir bir gelecek için toplumun tüm kesimleriyle iş birliği içinde çevresel farkındalık oluşturma yönündeki çalışmalarına devam edeceğini belirttiler.
Yazdığı şiir kitabı ile adından söz ettiren Temizlik İşçisi Ümit Yakan ise, “Bizlerin sağlıyla kimse oynamasın lütfen. Ben çöpten çıkan defterlerle bile kitap yazdım. Gelecek nesillere çok daha güzel bir çevre bırakalım.” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve ulaşım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Özellikle kırsal mahallelerde ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getirmek amacıyla yürütülen beton yol çalışmaları kapsamında birçok noktada önemli mesafe kat edildi.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde temizlik çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Vatandaşların daha temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamlarını sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında birçok noktada düzenli temizlik faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Fatsa Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları’te eğitim gören kadınlara yönelik Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Eğitimi düzenlendi.

Fatsa Belediyesi, Ramazan ayının manevi iklimini ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla vatandaşları aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Kültür ve Sanat Merkezi'nde her gün binin üzerinde vatandaşa iftar yemeği hizmeti sunuluyor.

Fatsa sahilinde hemşehrilerin önemli buluşma noktalarından biri olan denize sıfır konumuyla dikkat çeken İskele Kafe, Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinde vatandaşlara hizmet veriyor.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde bozulan ve deforme olan parke alanlarda bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Mahallelerden gelen talepler ve saha tespitleri doğrultusunda yürütülen çalışmalarla cadde ve sokaklar daha güvenli ve düzenli hale getiriliyor.

Onbir ayın sultanı Ramazan ayının 11 günü geride kalırken, iftar sonrası düzenlenen eğlenceler çocukların neşesine neşe katıyor. Fatsa Belediyesi tarafından Kültür ve Sanat Merkezi’nde Cuma ve Cumartesi akşamları gerçekleştirilen programlarda minikler doyasıya eğleniyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, olası su taşkınlarının önüne geçmek amacıyla şehir merkezinde mazgal temizliği çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından son bir ay içerisinde ilçenin Bolaman ve Elekçi Havzasında kapsamlı beton yol çalışmaları gerçekleştirildi. Yapılan çalışmalarla mahalle yolları daha konforlu ve uzun ömürlü hale getirilirken, vatandaşların ulaşım kalitesi önemli ölçüde artırıldı.

Fatsa genelinde yeşil alanların bakım ve düzenlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin birçok noktasında kapsamlı bakım, budama ve peyzaj faaliyetleri gerçekleştirdi.