
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde kapsamlı temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Yaz aylarında artan nüfus ve hareketlilik nedeniyle temizlik ekipleri hem merkezde hem de kırsal mahallelerde sahada tam kadro görev yapıyor. Program, sadece rutin atık toplamayla sınırlı kalmıyor; yol yıkamadan pazar temizliğine, hafriyat kaldırmadan dezenfeksiyona kadar birçok başlığı kapsıyor.
İLÇE GENELİNDE KATI ATIK TOPLAMA ÇALIŞMALARI
Merkez ve kırsal tüm mahallelerde evsel katı atıkların toplanması, çöp konteynerlerinin boşaltılması düzenli olarak gerçekleştiriliyor. Günlük olarak planlanan güzergâhlar doğrultusunda ekipler, Fatsa’nın her köşesine ulaşıyor.
HAFRİYAT VE MOLOZLARIN KALDIRILMASI
İnşaat ve tadilat sonrası oluşan moloz yığınları, çevre kirliliğine yol açmadan ekiplerce toplanıyor. Bu çalışmalar, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hızla koordine edilerek şehir estetiği korunuyor.
SÜPÜRME VE KÖPÜKLÜ YIKAMA
Yol ve kaldırımların mekanik süpürme araçlarıyla temizlenmesinin yanı sıra, belirli alanlarda köpüklü yıkama yapılmaya devam ediliyor. Hem yollar hem de konteynerler deterjanla yıkanarak mikroplara karşı hijyenik hale getiriliyor.
PAZARLAR TEMİZLENİYOR
Fatsa’da kurulan pazarlar gün sonunda detaylı bir temizlik sürecinden geçiriliyor. Ekipler, alanın süpürülmesi, köpüklü suyla yıkanması ve oluşan atıkların bertarafı gibi işlemleri titizlikle yerine getiriyor.
ERDEM YUVA: “TEMİZLİK SADECE ÇÖP TOPLAMAK DEĞİL”
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, yapılan çalışmalarla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı:
“Temizlik sadece çöp toplamak değil. Bizler, ‘Yeşil Fatsa’ olarak anılan güzel ilçemizi daha yaşanabilir hale getirmek için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaz aylarında nüfusumuz 200.000’i buluyor. Bu da daha yoğun ve çok fonksiyonlu bir çalışma gerektiriyor.”
Yuva, özellikle yaz döneminde şehre gelen misafirlere de dikkat çekerek,
“Dışarıdan gelecek yerli ve yabancı misafirlerin şehrimizi daha temiz, daha düzenli ve daha yaşanabilir görmelerini sağlamak gayreti içerisindeyiz,” dedi.
Ayrıca vatandaşlara da çevre temizliği konusunda çağrıda bulunan Yuva:
“Ekiplerimiz özveriyle çalışıyor ancak temiz bir çevre için herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Çöpler zamanında çıkarılmalı, sokaklara gelişi güzel atık bırakılmamalı. Bu şehir hepimizin.” ifadelerini kullandı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde altyapı, üstyapı ve ulaşım güvenliğine yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların daha konforlu ve güvenli bir ulaşım ağına kavuşması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında birçok noktada eş zamanlı uygulamalar gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi ile Bolaman Eğitim Sosyal Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iş birliğinde düzenlenecek “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri” için hazırlıklar tamamlandı. Bolaman’da gerçekleştirilecek etkinliklerde spor, kültür, müzik ve eğlence bir arada olacak.

Fatsa’da sanatseverleri bir araya getiren anlamlı bir Anneler Günü Sergisi kapılarını açtı. Fatsa Belediyesi Konservatuvarında emekli öğretim üyesi ve ressam Esma Zeren öncülüğünde faaliyet gösteren resim kursunun Anneler Günü’ne özel hazırlanan sergisi, vatandaşların yoğun katılımıyla açıldı.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde ulaşım konforunu artırmak ve vatandaşların daha güvenli yollarda seyahat edebilmesini sağlamak amacıyla asfalt tamiri ile yol bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tarihi eserlerin yalnızca geçmişin izlerini taşıyan yapılar olmadığını, aynı zamanda milletin hafızası, kültürü ve manevi değerleri olduğunu vurguladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Fatsa’nın doğayla iç içe en özel noktalarından biri olan Çerkezler Tepesi’nin, sadece bir dinlenme alanı değil aynı zamanda sosyal yaşamın önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirtti.

Fatsa Belediyesi, gençlerin sporla buluşması ve ilçedeki spor altyapısının güçlendirilmesi amacıyla önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehir genelinde sürdürülen spor yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yaz sezonu öncesinde ilçe genelinde yeşil alan bakım, çevre düzenleme ve peyzaj çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Mahalle mahalle yürütülen çalışmalarla parklar, sosyal yaşam alanları ve ortak kullanım bölgeleri yaz aylarına hazırlanıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, son bir ay içerisinde ilçe genelinde birçok mahallede altyapı ve üstyapı çalışmalarına hız verdi. Vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen ekipler, yol yapımından kanal temizliğine, menfez çalışmalarından taş duvar imalatına kadar geniş bir alanda faaliyet yürüttü.

Fatsa Belediyesi ile Lina Fuarcılık iş birliğinde düzenlenen 2. Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, 13–16 Mayıs tarihleri arasında Fatsa Kapalı Pazar Yeri’nde kapılarını açıyor. Bölgenin en önemli sektörel buluşmalarından biri olmaya aday fuar, geniş katılımıyla dikkat çekiyor.