
Fatsa Belediyesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde ilçeye kazandırılan park ve yaşam alanlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Başkan İbrahim Etem Kibar, göreve geldiği günden bu yana ilçede 47 adet parkın yapımını tamamladıklarını belirterek, yeni projeler ve yenileme çalışmalarıyla birlikte park sayısının 61’e ulaşacağını açıkladı.
Başkan Kibar, vatandaşların sosyal yaşamına katkı sağlayan parkların daha modern ve kullanışlı hale getirilmesi amacıyla çeşitli mahallelerde yenileme çalışmalarının başlatılacağını ifade etti. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi Çelik Sokak Parkı, Fatih Mahallesi Yamaç Sokak Parkı, Mustafakemalpaşa Mahallesi Şehit Polis Süleyman İnkür Caddesi Parkı, Dolunay Mahallesi Sahra Sokak Parkı, Sakarya Mahallesi Ziya Paşa Caddesi Parkı, Elekçi Parkı Çocuk Oyun Parkı ve Dolunay Mahallesi Nezihkent Sokak Parkı yenilenerek vatandaşların hizmetine sunulacak.
Öte yandan İslamdağ Köy Yaşam Merkezi Çevre Düzenleme Projesi, Hayvan Barınağı Çevre Düzenleme Projesi ve TOBB Özel Eğitim Anaokulu Çocuk Parkı da yeni yatırımlar arasında yer alıyor.
Başkan İbrahim Etem Kibar, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı’na da 4 yeni park kazandırılacağını belirterek, “Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği, ailelerimizin huzurla vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanlarını artırmaya devam ediyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana 47 parkı ilçemize kazandırdık. Yapımı planlanan ve yenilenecek parklarımızla birlikte Fatsa’mızdaki park sayısını 61’e çıkaracağız. Daha yaşanabilir ve daha yeşil bir Fatsa için çalışmalarımız aralıksız sürecek” dedi.

Fatsa Belediyesi, merkezden kırsala ilçenin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir haftada 20’den fazla mahallede yol, altyapı, yağmur suyu, kanal, menfez, taş duvar ve zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Fatsa OSB’de hayata geçirilen TAMEK Sagra Fatsa Tesisleri yatırımında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6,3 milyar TL yatırım değeriyle yükselen tesis; üretim, istihdam ve kent ekonomisine sağlayacağı katkıyla Fatsa’nın sanayi gücüne güç katacak.

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla ilçe genelindeki okulların kantin ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, geçmişte “Eyvanlar” olarak bilinen dört işletmeyi, şehrin hafızasını koruyarak günümüzün ihtiyaçlarına cevap veren modern ve işlevsel yaşam alanlarına dönüştürdü.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle ilçeye kazandırılan ve devam eden spor yatırımlarıyla Fatsa’nın spor alanında önemli bir dönüşüm yaşadığını açıkladı.

Fatsa Belediyesi son 7 yılda 160 yeni iş yeriyle büyüyen Özel Sanayi Sitesi’nde altyapıdan üstyapıya kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Yolundan yağmur suyuna yenilenen sanayi sitesi, modern altyapısı ve düzenlenen çevresiyle üretimin ve emeğin daha güçlü adresi hâline geldi.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kömürlük Mahallesi Kurtoğlu mevkisinde uzun yıllardır ulaşım güçlüğü yaşanan yol, gerçekleştirilen beton yol çalışmasıyla güvenli ve konforlu ulaşıma kavuştu.

Fatsa Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Elekçi Köprüsü arasındaki 800 metrelik sahil hattında dekoratif kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını tamamladı. Yenilenen Sahil Caddesi, modern görünümüyle Fatsa’nın sahil kimliğine değer kattı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çöteli Mahallesi Omarlı mevkiinde sürdürülen beton yol çalışmalarıyla, mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı yol sorunu çözülüyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 380 metrelik güzergâh beton yola kavuşturuluyor.

Fatsa Belediyesi, 81. İl Halk Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle belediye personeline yönelik Mobil Sigara Bırakma Polikliniği etkinliği düzenliyor. “Kaybetmeden Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturdu.