
Fatsa Off-Road Spor Kulübü ve Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde Millet Bahçesi alanında düzenlenen “17. Karadeniz Off-Road Kupası 3. Ayak Fatsa Yarışı” Off-road tutkunlarına büyük heyecan yaşattı. İlk gün Belediye binası önünden Seramonik start ile başlayan 17. Karadeniz Off-Road Kupası 3. Ayak Fatsa Yarışı ikinci gün Millet Bahçesi alanında gerçekleşti.
STARTI BAŞKAN KİBAR VERDİ
Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği 17. Karadeniz Off-Road Kupası 3. Ayak Fatsa Yarışının startını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar verdi.
Off-Road alanındaki tümsekten geçtiği sırada devrilerek kaza yapan Pilot Samet Kaynar ve Co-Pilot Mükerrem Topçuoğlu izleyenlerin yüreğini ağzına getirdi. Pilotlar kazayı yara almadan attılar ve araçları tamir olduktan sonra yarışmaya devam ettiler.
KIYASIYA YARIŞTILAR
Birbirinden heyecanlı yarışların sonucunda S2 klasmanda birinci pilot Şehmuz Oğuz - Co-Pilot Harun Ulusoy, S3 klasmanda birincisi pilot Yakup Cimiç - Co-Pilot Adem Paç, S4 klasmanda birinci pilot Muhammet Ali Yılmazer- Co-Pilot Hüseyin Feyzioğlu ve Genel klasmanda da birinci pilot Muhammet Ali Yılmazer Co-Pilot Hüseyin Feyzioğlu oldular.
17. Karadeniz Off-Road Kupası 3. Ayak Fatsa Yarışlarının sonucunda dereceye giren pilot ve Co-Pilotlara ödülleri Uzunkum Plajında düzenlenen törende Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve sivil toplum kuruluşları tarafından taktim edildi.
“PİLOTLAR AKSİYONLU HAREKETLERLE BİRLİKTE BİZLERE KEYİFLİ DAKİKALAR YAŞATTILAR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ödül töreninde yaptığı konuşmada, “Karadeniz’de 17.si düzenlenen off-road yarışlarına Fatsa’mızda ev sahipliği yaptık. Millet Bahçesi proje alanımızda yaklaşık 2500 metrekare uzunluktaki piste gün boyunca yarışçılarmız birbirinden aksiyonlu hareketlerle birlikte keyifli bir yarış izlettiler bize. Off-road sporunun gereği ufak tefek kazalar oldu ama çok şükür kimsenin burnu kanamadı. Türkiye’nin bir çok yerinden bu yarışa katılmak için ilçemize sporcularımız gelmişti, onları çok güzel bir şekilde ağırladık. Off-road sporunun şehrimizde gelişmesi için her geçen gün emek veren Fatsa’mızdaki Off-road Spor Kulübü Türkiye’de bir var olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bu dönem bayrağı devralan İsa Duru Başkanımız da Fatsa’mıza yakışır bir ev sahipliği ile bu organizasyonu gerçekleştirdi. Ben yarışa katılan tüm sporcularımıza ayrı ayrı teşekkür ve tebrik etmek istiyorum. İnşallah Fatsa’da daha farklı spor branşlarında her zaman ev sahipliği yapacağımızı da buradan belirtiyor emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.
DERECEYE GİRE PİLOTLAR
S2 KLASMANI
S2 klasmanı birincisi pilot Şehmuz Oğuz - Co-Pilot Harun Ulusoy
S2 klasmanı ikincisi pilot Aydın Kaya Co-Plot Onur Örneker
S2 Klasmanı üçüncüsü pilot Ali Küçükersöz Co-Pilot Arif Gencer
S3 KLASMANI
S3 klasmanı birincisi pilot Yakup Cimiç - Co-Pilot Adem Paç
S3 klasmanı ikincisi pilot İsmail Karancı Co-Pilot Murat Karancı
S3 Klasmanı üçüncüsü pilot Ahmet Yıldız Co-Pilot Tarık Yılmaz
S4 KLASMANI
S4 klasmanı birincisi pilot Muhammet Ali Yılmazer- Co-Pilot Hüseyin Feyzioğlu
S4 klasmanı ikincisi pilot Süleyman Şen Co-Pilot Zeki Kuru
S4 Klasmanı üçüncüsü pilot Davut Çimiç Co-Pilot Uğur Başarmak
GENEL KLASMAN
Genel klasman birincisi pilot Muhammet Ali Yılmazer- Co-Pilot Hüseyin Feyzioğlu
Genel klasman ikincisi pilot Ahmet Köse Co-Pilot Birol Çoruhlu
Genel klasman üçüncüsü pilot Şehmuz Oğuz Co-Pilot Harun Ulusoy

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.