
Fatsa Belediyesi tarafından 2026 FIFA Dünya Kupası yolunda mücadele eden A Milli Futbol Takımımıza destek amacıyla anlamlı bir organizasyon gerçekleştirildi. Sabahın erken saatlerinde başlayan programda vatandaşlar, önce Hz. Hamza Camii’nde sabah namazında bir araya gelerek milli takımımız, ülkemiz ve milletimiz için dualar etti.
Namazın ardından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlara çorba, çay ve simit ikramında bulunuldu. Birlik ve beraberlik ortamında gerçekleştirilen programda hemşehriler, Ay-Yıldızlı ekibimizin kritik karşılaşmasını hep birlikte takip etti.
YOĞUN YAĞMURA RAĞMEN İLGİ BÜYÜKTÜ
Gün boyunca etkili olan yoğun yağışa rağmen vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nı doldurarak milli takım heyecanını birlikte yaşadı. Fatsa Belediyesi tarafından meydanda kurulan çadır ve alınan tedbirlerle vatandaşların maçı rahat bir ortamda izleyebilmesi sağlandı.
Karşılaşmanın sonucu beklendiği gibi olmasa da, son düdüğe kadar mücadele eden A Milli Takımımız önümüzdeki ABD maçına odaklandı. Vatandaşlar, milli formaya ve ay-yıldızlı bayrağa olan desteklerini bir kez daha gösterirken, meydanda birlik ve beraberlik görüntüleri yaşandı.
“COŞKUYU BİRLİKTE YAŞADIK”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, organizasyonun ardından yaptığı açıklamada, “Milli takımımızın heyecanını hemşehrilerimizle birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadık. Sabah namazında ülkemiz, milletimiz ve Ay-Yıldızlı ekibimiz için dualar ettik, ardından Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarımızla bir araya gelerek bu coşkuyu paylaştık. Sonuç ne olursa olsun milli takımımızın yanındayız. Yağmurlu havaya rağmen meydanı doldurarak milli takımımıza destek veren tüm hemşehrilerime teşekkür ediyor, A Milli Takımımıza Dünya Kupası yolunda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Fatsa Belediyesi, özel bireylerin sosyal yaşamda daha aktif yer alabilmeleri ve eşit fırsatlara erişebilmeleri amacıyla önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yol güvenliğini artırmak ve ulaşım konforunu yükseltmek amacıyla asfalt tamir ve yama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi, vatandaşların talep ve önerileri doğrultusunda Yalıköy Mahallesi Belicesu Mevkii’nde kapsamlı bir çevre düzenleme çalışması başlattı.

Fatsa Belediyesi, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar döneminde ilçeye kazandırılan park ve yaşam alanlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Başkan İbrahim Etem Kibar, göreve geldiği günden bu yana ilçede 47 adet parkın yapımını tamamladıklarını belirterek, yeni projeler ve yenileme çalışmalarıyla birlikte park sayısının 61’e ulaşacağını açıkladı.

Fatsa’da çevre bilincinin küçük yaşlarda kazanılması adına örnek bir etkinlik gerçekleştirildi.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, doğa severlerin ve piknik tutkunlarının gözde mekânlarından biri olan Taşlıca Mesire Alanı, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Doğal güzellikleri ve sunduğu olanaklarla bölgenin en sevilen dinlenme yerlerinden biri olan Taşlıca, bu yaz da keyifli ve huzurlu anlar yaşatmaya hazır.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında Fatsa’da Belediyesi tarafından düzenlenen “Dünya Bize Emanet” temalı etkinliklerde çevre bilinci renkli görüntülerle anlatıldı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin kültür, sanat ve gastronomi alanındaki gelişimine katkı sağlayan önemli isimleri ağırladı.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde gerçekleştirdiği bakım, onarım ve çevre düzenleme çalışmalarıyla yeşil alanları daha düzenli ve estetik bir görünüme kavuşturmaya devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, şehrin en önemli yaşam alanlarından biri olan Sahil Caddesi’nde kapsamlı bir dönüşüm sürecini hayata geçiriyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Elekçi Köprüsü ile Cumhuriyet Meydanı arasında yer alan yaklaşık 800 metrelik güzergâhta başlayacak ilk etap öncesinde bölge esnafını ziyaret ederek bilgilendirme ve istişarelerde bulundu.