
Fatsa Kaymakamlığı ile iş birliği içerisinde düzenlenen kent bayramlaşması, yoğun bir katılımla tarihi bir atmosferde gerçekleşti. Bayramın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiği programda, şehir içinden ve il dışından gelen vatandaşlar hep birlikte Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşadı.
BAŞKAN KİBAR: “BİRLİK VE KARDEŞLİK HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”
Programın açılış konuşmasını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yaptı. Başkan Kibar, “Bugün sadece Fatsa’daki hemşehrilerimizle değil, il dışından gelen kıymetli misafirlerimizle de bayramlaşıyoruz. Bayram vesilesiyle sılai rahim için gelen, kurbanlarını kesip dostlarıyla bir araya gelen tüm konuklarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum,” dedi.
Kibar, her geçen yıl büyüyen kent bayramlaşmasının, Fatsa’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun güçlendiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
SARIÇİÇEK: “NİCE BAYRAMLARA HEP BİRLİKTE ULAŞALIM”
AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. “Bundan sonraki bayramları da aynı dayanışma içerisinde kutlamak dileğiyle, herkesin bayramını tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı
YAHŞİ: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”
AK Parti MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi, konuşmasında ülke genelindeki huzur ortamına dikkat çekti. “Bugün sadece bireysel değil, ülke olarak da bir bayramı yaşıyoruz. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda ilerlediğimiz bu süreç, olumlu şekilde sonuçlandığında, hep birlikte daha büyük bayramlar kutlayacağız,” dedi.
KAYMAKAM AVNİ KULA’DAN BAYRAM TEBRİĞİ
Fatsa Kaymakamı Avni Kula da konuşmasında, “Kurban Bayramımız mübarek olsun. Rabbim sağlık ve huzur içinde nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin,” diyerek tüm katılımcılara saygılarını sundu.
ALTAŞ: “GURBETTEN DÖNERKEN DİKKATLİ OLUN”
AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, bayramların barış ve kucaklaşma vesilesi olduğunu vurguladı. İl dışından gelen vatandaşlara dönüş yolunda dikkatli olmaları çağrısında bulunan Altaş, “Bayramlar; küskünlerin barıştığı, uzakların yakınlaştığı günlerdir. Herkesin bayramını kutluyorum,” dedi.
KAYNAK: “BU YÜZYIL MİLLETİMİZİN YÜZYILI OLACAK”
AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Türkiye’nin uluslararası arenadaki artan etkisine değinerek şunları söyledi:
“Bu yüzyılın milletimizin yüzyılı olacağına inanıyorum. Eskiden tüm diplomatik anlaşmalar Londra, Paris, Cenevre gibi yerlerde yapılırdı; bugün artık İstanbul’da yapılıyor. Meclis tatilde olsa da biz milletimizin geleceği için çalışıyoruz.”
STK VE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Bayramlaşma programında siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de serbest kürsüye çıkarak vatandaşların bayramlarını kutladı. Katılımcılar, birlik ve dayanışma mesajları verdi.
PROTOKOL ÜYELERİNDEN KURUMLARA BAYRAM ZİYARETİ
Programın ardından kent protokolü, ilçe jandarma komutanlığı, itfaiye grup amirliği, huzurevi ve ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek görev başındaki personelin bayramını kutladı.
BAYRAMLAŞMA, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE SONA ERDİ
Fatsa’daki kent bayramlaşması, hemşehrilerin kaynaştığı, kucaklaştığı ve ortak değerlerde buluştuğu anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti. Katılımcılar, huzur ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenin sevincini yaşadı.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.