Fatsa Kaymakamlığı ile iş birliği içerisinde düzenlenen kent bayramlaşması, yoğun bir katılımla tarihi bir atmosferde gerçekleşti. Bayramın birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiği programda, şehir içinden ve il dışından gelen vatandaşlar hep birlikte Kurban Bayramı’nın coşkusunu yaşadı.
BAŞKAN KİBAR: “BİRLİK VE KARDEŞLİK HER GEÇEN GÜN BÜYÜYOR”
Programın açılış konuşmasını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yaptı. Başkan Kibar, “Bugün sadece Fatsa’daki hemşehrilerimizle değil, il dışından gelen kıymetli misafirlerimizle de bayramlaşıyoruz. Bayram vesilesiyle sılai rahim için gelen, kurbanlarını kesip dostlarıyla bir araya gelen tüm konuklarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum,” dedi.
Kibar, her geçen yıl büyüyen kent bayramlaşmasının, Fatsa’nın birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhunun güçlendiğini belirterek katılımcılara teşekkür etti.
SARIÇİÇEK: “NİCE BAYRAMLARA HEP BİRLİKTE ULAŞALIM”
AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaptı. “Bundan sonraki bayramları da aynı dayanışma içerisinde kutlamak dileğiyle, herkesin bayramını tebrik ediyorum,” ifadelerini kullandı
YAHŞİ: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE HEDEFİ DOĞRULTUSUNDA İLERLİYORUZ”
AK Parti MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi, konuşmasında ülke genelindeki huzur ortamına dikkat çekti. “Bugün sadece bireysel değil, ülke olarak da bir bayramı yaşıyoruz. Terörsüz Türkiye hedefi doğrultusunda ilerlediğimiz bu süreç, olumlu şekilde sonuçlandığında, hep birlikte daha büyük bayramlar kutlayacağız,” dedi.
KAYMAKAM AVNİ KULA’DAN BAYRAM TEBRİĞİ
Fatsa Kaymakamı Avni Kula da konuşmasında, “Kurban Bayramımız mübarek olsun. Rabbim sağlık ve huzur içinde nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin,” diyerek tüm katılımcılara saygılarını sundu.
ALTAŞ: “GURBETTEN DÖNERKEN DİKKATLİ OLUN”
AK Parti Ordu İl Başkanı Selman Altaş, bayramların barış ve kucaklaşma vesilesi olduğunu vurguladı. İl dışından gelen vatandaşlara dönüş yolunda dikkatli olmaları çağrısında bulunan Altaş, “Bayramlar; küskünlerin barıştığı, uzakların yakınlaştığı günlerdir. Herkesin bayramını kutluyorum,” dedi.
KAYNAK: “BU YÜZYIL MİLLETİMİZİN YÜZYILI OLACAK”
AK Parti Ordu Milletvekili İbrahim Ufuk Kaynak, Türkiye’nin uluslararası arenadaki artan etkisine değinerek şunları söyledi:
“Bu yüzyılın milletimizin yüzyılı olacağına inanıyorum. Eskiden tüm diplomatik anlaşmalar Londra, Paris, Cenevre gibi yerlerde yapılırdı; bugün artık İstanbul’da yapılıyor. Meclis tatilde olsa da biz milletimizin geleceği için çalışıyoruz.”
STK VE SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU
Bayramlaşma programında siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de serbest kürsüye çıkarak vatandaşların bayramlarını kutladı. Katılımcılar, birlik ve dayanışma mesajları verdi.
PROTOKOL ÜYELERİNDEN KURUMLARA BAYRAM ZİYARETİ
Programın ardından kent protokolü, ilçe jandarma komutanlığı, itfaiye grup amirliği, huzurevi ve ilçe emniyet müdürlüğünü ziyaret ederek görev başındaki personelin bayramını kutladı.
BAYRAMLAŞMA, BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE SONA ERDİ
Fatsa’daki kent bayramlaşması, hemşehrilerin kaynaştığı, kucaklaştığı ve ortak değerlerde buluştuğu anlamlı bir etkinlik olarak hafızalarda yer etti. Katılımcılar, huzur ve mutluluk dolu bir bayram geçirmenin sevincini yaşadı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yol, kaldırım, park ve okul bahçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla hem trafik güvenliği hem de şehir estetiği güçlendiriliyor.