Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması, hava şartları nedeniyle Atatürk Parkı Amfi Tiyatro yerine Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programında, Fatsa halkı bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.
Geleneksel Kent Bayramlaşması programına, Ordu Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Ordu Milletvekili Mustafa Hamarat, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk, İlçe Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.Orhan Baş, Genel Başkan Vekili MKYK Üyesi Fahrettin Yahşi, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Sadi Akman, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Murat Petek, MHP İl Başkanı Mehmet Özçelik, ilçe protokolü ve vatandaşlarla bir araya gelerek bayramın bereketini hep birlikte paylaştılar.
Programda konuşan Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, bayramların birlik ve beraberlik ruhunu pekiştiren önemli günler olduğunu belirterek, “Bayramlar, kardeşliğimizi güçlendiren, bizi biz yapan değerlerimizi hatırlatan özel günlerdir. Fatsa’mızda böyle anlamlı bir organizasyonda hemşehrilerimizle bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. Rabbim, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Tüm hemşehrilerime sağlık, huzur ve mutluluk dolu bir bayram diliyorum” dedi.
Fatsa halkının yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma programında, vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı. Program, samimi sohbetler ve bayramın ruhuna uygun güzel anlarla sona erdi.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, “Temizlikte Bir’inciyiz” sloganıyla bahar aylarına kapsamlı bir temizlik çalışmasıyla giriş yaptı. Bahar temizliği kapsamında ilk durak Şerefiye Mahallesi oldu. Ekipler, mahalle genelinde cadde ve sokak yıkama, süpürme, çöp konteyneri temizliği, dolmuş duraklarında dezenfekte ve genel çevre düzenleme çalışmalarını büyük bir titizlikle sürdürüyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her fırsatta şehrin sokaklarını adım adım gezerek esnafları ve vatandaşları ziyaret etmeye devam ediyor. Samimi sohbetlerin ve sıcak karşılamaların yaşandığı ziyaretlerde, gönül bağları daha da güçleniyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Dumlupınar İlköğretim Okulu 4-G sınıfına anlamlı bir ziyarette bulundu. Ziyaretin mimarı ise sınıf başkanlığına seçilen minik öğrenci Ayyüce Bellice oldu.
Fatsa Belediyesi, şehri sporun merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen projelerle, Fatsa’da spor altyapısı güçlendirilirken, her yaş grubuna hitap eden tesisler bir bir hizmete sunuluyor.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı tamamlanan Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu ve bugün itibariyle hizmete giren Tenis Kortu Projesinde incelemelerde bulundu. Başkan Kibar, gençlerin sporla iç içe bir yaşam sürmeleri için her türlü imkânı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105. yılı dolayısıyla çocuklar için düzenlediği “23 Nisan Coşkusunu Resme Sığdır” konulu resim yarışmasının sonuçları belli oldu.
Fatsa Belediyesi tarafından Fatsa sahilinde sosyal yaşama değer katacak yeni bir proje daha tamamlanmak üzere. Daha önce Erguvan Kafe, Kitap Kafe ve Engelsiz Kafe projeleriyle sahilde vatandaşların buluşma noktaları oluşturulmuş olup, sosyal alanlar genişletilmişti. Şimdi ise, hafızalarda iz bırakan 1 No’lu Eyvan yeniden hayata geçiriliyor.
ÇERKEZLER TEPESİ VE BUNGALOV OTEL & RESTORAN
Fatsa’nın doğal dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen yeni proje, Çerkezler Tepesi'nde hayata geçiriliyor. Doğa ile uyumlu mimarisi ve özgün konseptiyle dikkat çeken Çerkezler Bungalov Otel & Restoran, bölge turizmine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
Fatsa Belediyesi, şehir estetiğini bozan ve vatandaşlar için tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda, ilçenin farklı noktalarında tespit edilen metruk yapılardan biri daha ekipler tarafından kontrollü şekilde yıkıldı.
Fatsa, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin de yükselen turizm değerlerinden biri olmaya devam ediyor. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve sakin atmosferiyle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Fatsa, adeta bir doğal turizm cenneti olarak öne çıkıyor.