Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü 2023 yılını da verimli çalışmalarla geçirerek şehir merkezi ve kırsal mahallelerde donanımlı çocuk oyun parkı, semt parkı ve yeşil alan çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda son günlerde 7 adet çocuk parkı yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fatsa’da semt parkı sayısı günden güne artırıyor.
Fatsa Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından son 3 ayda, Uzunkum Plajına çocuk oyun parkı yapıldı. Sakarya ve İnönü mahallerindeki parklar yenilenip, çocuk oyun parkı yapıldı. Asır sokağa yeni park alanı yapılıp, çocuk oyun parkı yapıldı. Samsun sokakta bulunan çocuk oyun parkı yenilendi. Fatsa Anadolu İmam Hatip Okulu bahçesine çocuk oyun parkı yapıldı. Konakbaşı Camii bahçesine çocuk oyun parkı yapıldı.
“ÇOCUKLARIMIZLA PARKLARIN TADINI ÇIKARACAĞIZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar parklar ve yeşil alanların özellikle çocukların dünyasında olumlu etkilere sahip olması nedeniyle özel önem verdiklerini belirterek, “Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi için gereksinim duyulan 4 temel ilgi alanı fiziksel, zihinsel duygusal ve sosyal alanlardır. Oyun alanları çocukların bu yöndeki gelişmelerine katkıda bulunurlar. Çocuklarımız parklarda doya doya oynasın diye şehrimizde hazır olan parklarımızı onarıyoruz, park olmayan mahallelerimizde ise yenisini kuruyoruz. Çocuklarımız ile birlikte parkların tadını doya doya çıkaracağız” dedi.
“İHTİYAÇ OLAN BAŞKA MAHALLELERDE OYUN PARKI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Çocuk oyun parklarına büyük önem verdiklerini ve son zamanlarda 7 adet semt parkı kurduklarını sözlerine ekleyen Başkan Kibar, “Oyun gruplarının etrafına korkuluk yapıyoruz. Çocuklarımızın emniyeti bizim için çok önemli. Bu konuda hassas davranıyoruz. Bundan sonra da ihtiyaç olan yerlere parklar yapmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.
Fatsa Belediyesi ile Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.
Başkan Kibar: “Önceliğimiz hasta, yaşlı ve acil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği”
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve özverili çalışmalarıyla, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı rengârenk bir görünüme kavuştu. Drone ile havadan görüntülenen alan, estetik düzenlemeleriyle izleyenleri büyüleyen bir manzara oluşturdu.
Fatsa Belediyesi, üretimin ve istihdamın kalbi olan Özel Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin ekonomik gücünü artırmaya devam ediyor. Son üç yılda üretim kapasitesini yükseltecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek önemli projeleri hayata geçiren belediye, sanayi altyapısını modernize ediyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Evcim, Fatsa Anadolu Lisesi’nde “Fatsa’da Yürütülen Arkeolojik ve Sanatsal Çalışmalar” konulu bir konferans gerçekleştirdi.
İMAM HATİP LİSELERİ: BİLİMDEN SANATA KAPSAMLI BİR EĞİTİM SUNUYOR
Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü programı gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi, kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyor.