FATSA’DA BİR İLK, KARADENİZ ORDU TARIM, HAYVANCILIK VE FINDIK FUARI KAPILARINI AÇTI

2 Mayıs 2025
FATSA’DA BİR İLK, KARADENİZ ORDU TARIM, HAYVANCILIK VE FINDIK FUARI KAPILARINI AÇTI


Fatsa’da ve Ordu genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren bu önemli organizasyonun açılışı; Ordu Valisi Sayın Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Sayın Avni Kula, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Arslan Soydan, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Kemal Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

250 firmanın ve 100’ün üzerinde standın yer aldığı fuarda; tarım makinelerinden hayvancılığa, fide ve gübre teknolojilerinden bölgenin simgesi olan fındık üretimine kadar birçok alanda en son yenilikler sergileniyor.

Fuarın ilk gününde üreticiler, modern tarım uygulamalarını yerinde inceleme fırsatı bulurken; sektör temsilcileri arasında kurulan bağlantılarla birlikte Fatsa’nın ekonomik yapısına katkı sunacak önemli iş birliklerinin temelleri atıldı. Özellikle fındık tarımında verimliliği artıracak yeni nesil teknolojilerin ilgi odağı olduğu gözlemlendi.

Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şu ifadeleri kullandı, “Tarım, hayvancılık ve fındık; bölgemizin hem geçim kaynağı hem de kültürel mirasıdır. Bu fuar, üreticilerimizle teknolojiyi buluşturarak, bilgi paylaşımını ve iş birliğini güçlendiriyor. Fatsa Belediyesi olarak bu organizasyonun bir parçası olmaktan gurur duyuyor, Bu anlamlı fuarı düzenleyen başta Lina Fuarcılık Genel Müdürü Sayın Nebi Çiftçi'ye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi bu kıymetli fuarı ziyaret etmeye davet ediyorum.” dedi. 

Fatsa Belediyesi’nin desteklediği bu anlamlı fuar, 2 Mayıs Cuma ve 3 Mayıs Cumartesi günleri de tüm ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

Genel ile ilgili diğer haberler