
Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Ahilik Haftası nedeniyle kutlama programı düzenlendi.
Belediye Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen programa Kaymakam Avni Kula, Belediye Meclis Üyesi Bünyamin Davu, resmi kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Daha sonrası mehteran takımı gösterisini sundu. Ahilik Haftası programının açılış konuşmasını yapan Fatsa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Abdullah Akkaya, “Ahilik, Anadolu Selçuklu Devleti’nin son dönemi ile Osmanlı Devleti’nin ilk dönemlerinde Anadolu’da yaşayan halkın sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli meslek dallarında yetişmelerini sağlayan ve onları ahlaki yönden geliştiren, dayanışma duygusunu düzenleyen bir örgütlenmedir. Günümüzde de ahlaki ilkelerin ne ölçüde önemli olduğunu esnaf kültüründe hep birlikte görmekteyiz. Ahilik teşkilatı; iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin ve yardımseverliğin bir arada olduğu sosyo-ekonomik bir düzen sağlamış, sanat ve meslek yönüyle toplumun ekonomik yapısını hazırlarken, ahlaki yönüyle de devlet yapısının temel niteliklerini belirlemiştir.” dedi.
Program daha sonra Sinevizyon Gösterisi, Ahiliğin Tarihi, Grup Fatisa 7 Bölge 7 Türkü Dinletisi, Halk Oyunları, Şiir, Ney Dinletisi, Semazen Gösterisi ve Şed Kuşanma Töreni şeklinde devam etti. Ahilik Haftası kutlama programı ikram sona erdi.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.

Yalıköy Mahallesi’nde 1 Temmuz Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlenen etkinliklerin gündüz programı, birbirinden heyecanlı yarışmalara sahne oldu. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği organizasyonda hem spor hem de eğlence bir araya gelirken, yarışmacılar dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.