
Fatsa Kaymakamlığı himayelerinde, Fatsa Belediyesi'nin destekleriyle Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve her yıl geleneksel hale gelen Eğitim ve Bilim Şenliği’nin 5’incisi, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Şenlik kapsamında, Fatsa’daki 56 okul ve kurum, yıl boyunca hazırladıkları TÜBİTAK, TEKNOFEST ve MEB Robot Yarışmaları projelerini stantlarında sergileme fırsatı buldu. Öğrencilerin bilimsel ve teknolojik alandaki üretimleri ziyaretçilerden büyük ilgi gördü. Etkinlikte bilimsel projeler ve teknolojik tasarımlar, sanatsal ve kültürel sergiler, bilim atölyeleri ve deney gösterileri, uygulamalı atölye çalışmaları yer aldı.
Bilim şenliğinin açılışını Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Soner Kocatepe, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şükrü Yüksel ve Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu birlikte gerçekleştirdi.
Ayrıca, TÜBİTAK tarafından desteklenen ve Ordu’da ilk kez düzenlenen “Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Bilim Fuarları Festivali” 12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek. Festival kapsamında 14 farklı okuldan toplam 70 proje sergilenecek.
Gerçekleştirilen şenlik ve festival, öğrencilerin üretkenliğini ve yaratıcılığını teşvik ederken, bilime olan ilgilerini artırarak onları geleceğe hazırlama adına önemli bir katkı sundu. Katılımcıların yoğun ilgisiyle tamamlanan etkinlik, Fatsa’da bilim ve sanat alanında yapılan çalışmalara duyulan ilgiyi bir kez daha gözler önüne serdi.

Fatsa Belediyesi, merkezden kırsala ilçenin dört bir yanında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir haftada 20’den fazla mahallede yol, altyapı, yağmur suyu, kanal, menfez, taş duvar ve zemin iyileştirme çalışmaları gerçekleştirildi.

Fatsa OSB’de hayata geçirilen TAMEK Sagra Fatsa Tesisleri yatırımında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 6,3 milyar TL yatırım değeriyle yükselen tesis; üretim, istihdam ve kent ekonomisine sağlayacağı katkıyla Fatsa’nın sanayi gücüne güç katacak.

Fatsa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla ilçe genelindeki okulların kantin ve yemekhanelerinde denetimler gerçekleştirdi.

Fatsa Belediyesi, geçmişte “Eyvanlar” olarak bilinen dört işletmeyi, şehrin hafızasını koruyarak günümüzün ihtiyaçlarına cevap veren modern ve işlevsel yaşam alanlarına dönüştürdü.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle ilçeye kazandırılan ve devam eden spor yatırımlarıyla Fatsa’nın spor alanında önemli bir dönüşüm yaşadığını açıkladı.

Fatsa Belediyesi son 7 yılda 160 yeni iş yeriyle büyüyen Özel Sanayi Sitesi’nde altyapıdan üstyapıya kapsamlı çalışmalar gerçekleştirdi. Yolundan yağmur suyuna yenilenen sanayi sitesi, modern altyapısı ve düzenlenen çevresiyle üretimin ve emeğin daha güçlü adresi hâline geldi.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Kömürlük Mahallesi Kurtoğlu mevkisinde uzun yıllardır ulaşım güçlüğü yaşanan yol, gerçekleştirilen beton yol çalışmasıyla güvenli ve konforlu ulaşıma kavuştu.

Fatsa Belediyesi, Cumhuriyet Meydanı ile Elekçi Köprüsü arasındaki 800 metrelik sahil hattında dekoratif kaldırım ve aydınlatma çalışmalarını tamamladı. Yenilenen Sahil Caddesi, modern görünümüyle Fatsa’nın sahil kimliğine değer kattı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Çöteli Mahallesi Omarlı mevkiinde sürdürülen beton yol çalışmalarıyla, mahalle sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı yol sorunu çözülüyor. Çalışmalar kapsamında yaklaşık 380 metrelik güzergâh beton yola kavuşturuluyor.

Fatsa Belediyesi, 81. İl Halk Sağlığı Haftası kapsamında İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğiyle belediye personeline yönelik Mobil Sigara Bırakma Polikliniği etkinliği düzenliyor. “Kaybetmeden Fark Et” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, bağımlılıkla mücadele ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturdu.