
Fatsa Belediyesi, personelinin mesleki gelişimine katkı sağlamak ve topluma sunulan hizmetin niteliğini artırmak amacıyla önemli bir eğitim programına ev sahipliği yaptı.
Belediye personeline yönelik düzenlenen programda, Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ali Çoban tarafından “Sağlıklı Yaş Alma ve Yaşlı Sağlığı” ile “Toplum Sağlığında İletişim Becerileri” konularında eğitim verildi. Eğitimde, yaşlı bireylerin sağlıklı bir şekilde yaş alabilmeleri için dikkat edilmesi gereken hususlar ve toplum sağlığı açısından etkili iletişimin önemi üzerinde duruldu.
Sosyal Çalışmacı Samet Yıldız ise “Bağımlılık ve Teknoloji Bağımlılığı” konulu sunumuyla bağımlılıkla mücadelenin toplumsal boyutlarını ve teknoloji kullanımında dengeli yaklaşımın gerekliliğini ele aldı.
Fatsa Belediyesi, personellerinin bilgi ve becerilerini artırmaya yönelik bu tür eğitim faaliyetlerine önem vermeye devam edeceğini belirtti.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.