
Park ve Bahçeler Müdürlüğü Çalışmaları Hız Kesmeden Sürüyor
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yeşil alanların bakım, onarım ve sulama çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Yaz mevsiminin sıcak günlerinde şehrin dört bir yanındaki park, bahçe ve sosyal alanlarda gerçekleştirilen çalışmalar, vatandaşların daha sağlıklı ve konforlu ortamlarda vakit geçirmesini hedefliyor.
Park ve Bahçeler Müdürü Hüsne Şerbetçi, yapılan çalışmalarla ilgili bilgi vererek, “Ekiplerimiz yaz döneminde artan ihtiyaçlara cevap verebilmek için sahada yoğun mesai harcıyor. Hem yeşil dokunun korunması hem de kent estetiğinin sağlanması adına bu çalışmaları titizlikle sürdürüyoruz” dedi.
BAKIM VE SULAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Hafta boyunca yapılan çalışmalar kapsamında:
• Çamlık Mesire Alanı, Dolunay Pazar Yeri Alanı, Kauçuk Sokak Parkı ve Demas Uzunkum Plajı’nda sulama işlemleri,
• Evkaf Mahallesi Hastane Caddesi Parkı’nda tırpan uygulaması,
• Dolunay Mahallesi Şehrazat Sokak Parkı’nda ise çim biçme çalışmaları tamamlandı.
Şerbetçi, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların düzenli olarak kontrol edildiğini ve vatandaşlardan gelen taleplerin de dikkate alındığını belirtti.
“YEŞİLİN VE DOĞANIN YANINDAYIZ”
Açıklamasında yeşil alanların şehir yaşamındaki önemine değinen Hüsne Şerbetçi, “Fatsa’mızda kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak, var olan alanların da bakımını en iyi şekilde yapmak için çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın dinlenebileceği, nefes alabileceği alanları korumaya kararlıyız,” ifadelerini kullandı.

Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından, Hacı Zekiye Karamolla Anaokulu öğrencilerine yönelik “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık” eğitimi düzenlendi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte, “İklimcan” isimli dev maskot miniklerinn yoğun ilgisini çekti.

Fatsa’nın önemli ticaret noktalarından biri olan Kurtuluş Mahallesi Sebze Hali bölgesi, kapsamlı altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla modern bir görünüme kavuşmaya devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri rutin temizlik çalışmalarının yanı sıra bahar mevsiminin gelmesi ile “Mis Gibi Bir Fatsa İçin Bahar Temizliği” sloganıyla 89 mahallede ekstra temizlik çalışması başlattı.

Fatsa’da kokarca zararlısına karşı yürütülen ilaçlama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Odası koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında kırsal mahallelerde yoğun bir mücadele gerçekleştiriliyor.

Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Özel Sanayi Sitesi’nde yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Üçüncü ve dördüncü etapta bulunan yollarda zemin iyileştirme çalışmalarını sürdüren ekipler, hazırlıkların tamamlanmasının ardından beton yol uygulamasına geçecek.

MİLLET BAHÇESİ ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ BAKANLIĞI DESTEĞİYLE BAŞLIYOR
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Ordu Milletvekili Prof.Dr.Mahmut Özer ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirilen görüşmenin ardından Fatsa’ya büyük bir yatırım müjdesi verdi. İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek’inde katıldığı ziyaret sonrası, uzun süredir planlanan Millet Bahçesi projesinde üst yapı çalışmalarının başlayacağı açıklandı.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde daha temiz, düzenli ve sağlıklı bir çevre oluşturmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belirlenen program çerçevesinde yürütülen çalışmalar kapsamında mahallelerde, cadde ve sokaklarda kapsamlı temizlik faaliyetleri gerçekleştiriliyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü, 2026 yılı Mart ayında ilçe genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında toplam 4.5 kilometrelik beton yol yapımını tamamladı. Kırsal mahallelerin ulaşım konforunu artırmayı hedefleyen çalışmalar, iki ayrı havzada yoğunlaştı.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelinde yeşil alanların daha düzenli, güvenli ve estetik bir görünüme kavuşması amacıyla bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Kulak Mahallesi’nde önemli bir ulaşım yatırımı hayata geçiriliyor. Fatsa - Aybastı karayolundan Çetirtepe mevkine bağlantı sağlayan ve uzun süredir atıl durumda bulunan 500 metre uzunluğundaki eski yol, yeniden ulaşıma kazandırılıyor.