
Fatsa Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir yaşam oluşturmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen proje kapsamında 100 adet geri dönüşüm kumbarasının dağıtımı tüm şehirde aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Proje, ilk olarak Dolunay Mahallesi’nde başladı. Şimdi ise dağıtımlar Kurtuluş Mahallesinde devam ediyor.
Fatsa Belediyesi, çevre bilincini artırmak ve sürdürülebilir bir yaşam oluşturmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nün öncülüğünde yürütülen proje kapsamında 100 adet geri dönüşüm kumbarasının dağıtımı tüm şehirde aralıksız bir şekilde sürdürülüyor. Proje, ilk olarak Dolunay Mahallesi’nde başladı. Şimdi ise dağıtımlar Kurtuluş Mahallesinde devam ediyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli geri dönüşüm kumbaralarının yalnızca bir çevre projesi değil, gelecek nesillere bırakılacak temiz bir dünya için atılan önemli bir adım olduğunu vurguladı. Özcan Ateşli, “Doğaya olan borcumuzu ancak bilinçli bireyler ve toplumlar olarak ödeyebiliriz. Bu nedenle geri dönüşüm konusundaki farkındalığı artırmaya yönelik projelerimize kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.
VATANDAŞLAR GERİ DÖNÜŞÜM KUMBARALARINI BENİMSEDİ
Dağıtılan Geri Dönüşüm Kumbaraları kâğıt, plastik, metal ve cam gibi atıkların ayrı ayrı biriktirilmesine olanak tanıyor. Mahalle sakinleri ise projeye büyük ilgi gösteriyor. Vatandaşlar, geri dönüşüm kumbaralarının mahallelerine konulmasından memnuniyet duyduklarını ifade ederken, çevre bilincinin artmasına katkı sağladıkları için Fatsa Belediyesi’ne teşekkürlerini iletti.
GERİ DÖNÜŞÜMLE EKONOMİYE KATKI
Belediye yetkilileri, geri dönüşüm kumbaralarının ekonomik katkısına da dikkat çekti. Geri dönüştürülebilir atıkların kaynağında ayrıştırılmasıyla hem doğal kaynakların korunacağı hem de ekonomiye geri kazandırılacak hammaddelerin artacağı belirtildi.
SIFIR ATIK PROJESİ’NİN KAPSAMI GENİŞLİYOR
Fatsa Belediyesi, bu projeyle birlikte sıfır atık hedefi doğrultusunda kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Mahalle mahalle devam eden geri dönüşüm kumbarası dağıtımları, kısa süre içinde şehrin tüm bölgelerine ulaştırılacak. Ayrıca okullarda, kamu kurumlarında ve iş yerlerinde geri dönüşüm bilincini artırmaya yönelik eğitim çalışmaları da planlanıyor.
Fatsa Belediyesi, çevreye duyarlı ve bilinçli bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerlerken, vatandaşların desteğiyle bu hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.