
Fatsa Belediyesi Türkiye’nin çeşitli illerinden üniversiteyi kazanarak ilçeye gelen öğrencileri, barınacakları KYK yurtlarına yerleştirilmek üzere araçlarıyla götürüyor.
Fatsa Otogarında Gençlik Merkezi Müdürlüğü bünyesindeki gençlik liderleri tarafından karşılanan öğrencilere stantta ikramlarda bulunuyor ve sonrasında Belediyeye ait araçlarla KYK Yurduna götürülüyor.
“BU UYGULAMADAN ÇOK MEMNUN OLDUK”
Otogarda yapılan uygulama ilgili konuşan Kürşat Sıpaşaruz, “Ben Fatsa Meslek Yüksek Okulu Gemi İnşaatları Bölümünü kazandım. Valiliğimize, Gençlik Spor Müdürlüğümüze ve Fatsa Belediyesi’ne teşekkür ediyorum. Ben Kayseri’den geliyorum. Kayseri gibi büyük bir vilayete göre Fatsa küçük ama güzel bir yer. Şehrin girişinde şöyle bir baktım yeşilliği, doğası ve denizi ile çok güzel bir yere benziyor. Bizi buradan alıyorlar yurda götürüyorlar sağ olsunlar.” dedi.
Osmaniye’den gelen Naci Ongun ise, “Önceden Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde Sanat Tarihi Bölümü okuyordum şimdi Fatsa’ya Çocuk Gelişimi Bölümü okumaya geldim. Fatsa çok güzel bir şehir ama sürekli yağmurlu olduğunu öğrendim. Benim gibi ilçeye ilk defa gelen öğrencileri bizleri otogarda güler yüzleri ile karşılayan Gençlik Merkezi Liderlerine ve yine bizleri araçlarla yurtlarımıza taşıyan Fatsa Belediyesi ekiplerine çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.