
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin çeşitli mahalle ve bölgelerinde kırsal altyapıyı güçlendirmek ve vatandaşların yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla yoğun çalışmalar yürütüyor.
İlçenin Elekçi ve Bolaman havzasında geniş çaplı faaliyetler gerçekleştiren ekipler, birçok bölgede yol yapımı, reglaj ve çakıllama gibi çalışmalarla ulaşımı daha konforlu hale getirmek için çalışmalarına devam ediyor.
Çalışmaların Detayları:
Ilıca Mahallesi Musapaşaoğlu Küme Evleri bölgesinde 3 kilometrelik yol genişletme çalışması devam ediyor. Bu çalışma ile hem taşıt trafiğinin rahatlaması hem de mahalle sakinlerinin ulaşımının kolaylaştırılması hedefleniyor. Örencik Mahallesi Dereköy Küme Tepebaşı Evleri mevkiinde Reglaj çalışmaları ile yolların düzgün ve güvenli hale getirilmesi sağlanıyor. Kösebucağı Mahallesi Yavuz Selim Mevkiinde yol çakıllama çalışması yapılarak bozuk olan yollar kullanışlı hale getiriliyor. Yenikent Mahallesi Kayardı mevkiinde yol geçişinin daha güvenli hale getirilmesi için boru atma çalışması gerçekleştirildi.
“ÇALIŞMALARLA HALKIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yürütülen çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Fatsa Belediyesi olarak kırsal mahallelerimizde altyapı hizmetlerine büyük önem veriyoruz. Elekçi ve Bolaman havzasında başlattığımız çalışmalar, halkımızın yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Ilıca, Örencik, Kösebucağı ve Yenikent mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz yol yapım, genişletme, reglaj ve çakıllama çalışmalarıyla bölge halkımızın daha rahat ve güvenli bir ulaşım imkanına kavuşmasını sağlıyoruz. Çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek." dedi.
Belediye ekipleri, Fatsa’nın kırsal mahallelerinde bozuk yolları iyileştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürerek, bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceklerini belirtti. Başkan Kibar, "Hedefimiz, her mahallemizde aynı hizmet kalitesini sunarak vatandaşlarımızın yanında olmak," diyerek sözlerini tamamladı.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, son dönemde gerçekleştirdiği çalışmalarla kırsal mahallelerde yol düzenleme ve onarım çalışmalarıyla altyapı hizmetlerinde önemli bir ilerleme sağladı.
Vatandaşlar, yapılan hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, çalışmaların devam etmesini beklediklerini ifade ettiler.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.