
Fatsa Belediyesi tarafından yürütülen “Tarihi ve Kültürel Boyutlarıyla Fatsa” etkinlikleri kapsamında bugün Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi’nde önemli bir konferans gerçekleştirildi. Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuz, öğrencilerle bir araya gelerek Oğuzlar, Çepniler ve Karadeniz Bölgesi’nin Türkleşmesi ile İslamlaşması konularında kapsamlı bir sunum yaptı.
Dr. Öğr. Üyesi Kamil Yavuz, bölgenin tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümleri, Çepnilerin Karadeniz’deki rolünü ve kültürel mirasın günümüze etkilerini öğrencilerle paylaşarak önemli bilgiler aktardı. Etkinlik, gençlerin kendi bölgelerinin tarihini daha yakından tanımalarına katkı sundu.
Fatsa Belediyesi’nin kültürel ve eğitsel faaliyetleri kapsamında düzenlenen konferans, öğrenciler ve öğretmenler tarafından ilgiyle takip edildi. Bu tür etkinliklerin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin kırsal mahallelerinde yol ve altyapı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Hava şartlarının elverişli olmasını değerlendiren ekipler, ihtiyaç duyulan bölgelerde öncelik sırasına göre sahadaki hizmetlerini titizlikle yürütüyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Özel Sanayi Sitesi’nde devam eden beton yol ve altyapı çalışmalarını yerinde inceleyerek esnaflarla bir araya geldi. Üretim ve istihdamın merkezi konumunda olan sanayi sitesinde, son üç yılda hem üretim kapasitesini artıracak hem de ulaşım konforunu güçlendirecek önemli yatırımlar hayata geçirildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan ve projelendirilerek yatırıma alınan 7 önemli kavşak düzenleme çalışmasından Aybastı Kavşağı’ndaki süreç başarıyla tamamlanmıştı. Şimdi ise şehir trafiğinin önemli merkezlerinden biri olan Kutlukent Kavşağı’nda akıllı kavşak düzenleme çalışmaları başladı.

Fatsa Belediyesi, şehir genelinde ulaşım konforunu artırmaya yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, hem merkezde hem de kırsal mahallelerde başlattığı beton yol çalışmalarında önemli adımlar attı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçe merkezi ve kırsaldaki tüm okullarda öğretmenlere günün anısına yaş pasta sürprizi yaptı.

Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu tarafından İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen 14. Ordu Tanıtım Günlerinde Fatsa Belediyesi standı adeta ziyaretçi akınına uğradı.

Fatsa Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı yatırımlarına bir yenisini daha ekleyerek Kurtuluş Mahallesi’nde önemli bir çalışmayı başarıyla tamamladı. Mahallede 3 kilometrelik sıcak asfalt uygulaması tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Ordu Tanıtım Günleri’nin ikinci günü de birbirinden güzel buluşmalara ve sıcak anlara sahne oldu. Etkinliğin ilk gününden itibaren Fatsa Belediyesi standı yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Hemşehrilerinin güçlü ilgisiyle karşılanan Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, gün boyunca vatandaşlarla sohbet ederek özlem giderdi.

Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Ordu Tanıtım Günleri, Ordu Valiliği, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Ordu Dernekler Federasyonu'nun (ORDEF) koordinesinde İstanbul'da büyük bir coşkuyla başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenen 14. Ordu Tanıtım Günleri’nin ilk gününde, Fatsa Belediyesi standı yoğun ilgi gördü. Memleket özlemi duyan birçok Fatsalı vatandaş etkinlik alanına gelerek hasret giderdi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından, Yukarı Ardıç Mahallesi Yazlık mevkisinde heyelan nedeniyle ulaşıma kapanan yol, yapılan yoğun çalışmalar sonucu yeniden trafiğe açıldı.