
Fatsa Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirgemek için tüm ekipleriyle seferber oldu. Karla mücadele ekipleri 7/24 mesai esaslı ulaşımda aksamaya izin vermedi.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar talimatları doğrultusunda 24 saat esasına göre hizmet veren karla mücadele ekipleri, kentin tüm noktalarında kesintisiz ve güvenli ulaşım için 13 iş makinesi ve 20 personelle sahada çalışmalarını sürdürüyor.
EKİPLERDEN ANINDA MÜDAHALE
Fatsa’da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı sonrası kapanan yollara Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti. Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle koordineli yürütülen karla mücadele çalışmaları ile kırsal mahallelerde ulaşımın kesintisiz devamı sağlandı.
BÖLGELER KONTROL ALTINDA
Yavaş Mahallesi, Aslancami Mahallesi, Kösebucağı Mahallesi, Geyikçeli Mahallesi, Hatipli Mahallesi, Duayeri Mahallesi, Yenikent Mahallesi, Yukarıtepe Mahallesi, İslamdağ Mahallesi, Oluklu Mahallesi, Beyceli Mahallesi bölgelerinde kar kalınlığı yer yer 40 cm kadar ulaşmış olup, 6 greyder, 5 beko loder, 1 tuzlama aracı, 1 loder olmak üzere toplamda adet 13 adet iş makinesi ile karla mücadele çalışmaları devam ediyor.
7/24 TEYAKKUZDAYIZ
Ekiplerin kırsal mahallelerde yaya ve araç güvenliğini üst seviyede tutmak için kapanan yolların açma çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüklerini ifade eden Başkan Kibar, “7/24 teyakkuzda olan tüm mesai arkadaşlarıma gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.