
Geçen sene Karadeniz’de ilk ve tek olarak organize edilen ‘Fatsa Belediyesi Ödüllü Amatör Olta İle Balık Tutma Yarışması’nın bu yıl ikincisini düzenleniyor. Yoğun ilgi gören ve geleneksel hale getirilen Fatsa Belediyesi Ödüllü Amatör Olta İle Balık Tutma Yarışması 1-3 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek.
FATSA BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ 2. BALIK AVI YARIŞMASI BAŞVURULARI İÇİN SON GÜN 30 EYLÜL
ÜCRETSİZ YARIŞMAYA 18-65 YAŞ KATEGORİSİ
Ücretsiz olan yarışmaya, 18-65 yaş arasındakiler tarafından başvuru yapmak isteyenler için son müracaat tarihi, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde 30 Eylül 2021 Perşembe günü saat 17.00’e kadar olacak.
YER; FATSA İSKELESİ-1. EYVANLAR ARASI
Balık Avı Yarışması Fatsa İskelesi başlangıcından Fatsa Eyvan 1 arasında yapılacak. Katılımın fazla olması durumunda yarışma alanı genişletilecek. Yarışmada yakalanan balıklar birinci Balık Avı Yarışmasında olduğu gibi Fatsa’da bulunan yaşlı bakım evine teslim edilecek. Yarışmanın 1. ve 2. gününde dereceye giren yarışmacıların ödülleri, yarışmanın 2. Günü saat 20:30’da Fatsa Sahil Kavlan Ağacı altında düzenlenecek ödül töreni ile verilecek.
İŞTE ÖDÜLLER;
Fatsa Belediyesi İkinci Geleneksel Balık Avı Yarışmasından ödül olarak birinciye Daiwa Caldia Kamış ve Makine, ikinciye Daiwa Exceler Kamış ve Makine ve üçüncüye ise Daiwa Ninja Kamış ve Makine verilecek.
“KENDİNE GÜVENENLERİ BEKLİYORUZ”
Şehir içi ve dışı olmak üzere büyük ilgi gören ödüllü amatör olta İle balık yutma yarışmasının bu yıl ikincisini düzenlediklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Yarışma kuralları çerçevesinde 1-3 Ekim tarihleri arasında üç gün sürecek olan balık avı yarışmasına kendine güvenen herkesi davet etti.
FATSA BELEDİYESİ ÖDÜLLÜ 2. BALIK AVI YARIŞMASI ŞARTNAMESİ
https://fatsa.bel.tr/balikaviyarismasisartnamesi/

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, belediye tarafından ilçeye kazandırılan ve vatandaşların hizmetine sunulan 14 sosyal tesisin, sosyal belediyecilik anlayışının en önemli örneklerinden biri olduğunu söyledi.

Fatsa Belediyesi, şehrin geleceğine değer katacak 150 dönümlük Millet Bahçesi Projesi'nde yeni bir aşamaya geçti. Tamamlanan altyapı çalışmalarının ardından 40 milyon TL'lik yeni etap çalışmaları başlarken, proje adım adım Fatsa'nın yeni yaşam alanına dönüşüyor.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek, vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım imkanına kavuşmasını sağlamak amacıyla yol, asfalt, kaldırım ve yağmur suyu hattı çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Acil durumlarda doğru müdahalenin hayati önem taşıdığı bilinciyle hareket eden Fatsa Belediyesi, personeline yönelik İlk Yardım Eğitimi düzenledi. Programda, hayat kurtaran temel ilk yardım uygulamaları teorik ve uygulamalı olarak aktarılıyor.

Fatsa Belediyesi Ağustos Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı’nda alınan kararla, çevre kirliliğinin önlenmesine yönelik yeni uygulamaların hayata geçirilmesi için önemli bir adım atıldı. Özellikle sigara izmaritlerinin gelişigüzel çevreye atılması nedeniyle yağmur suyu mazgallarında yaşanan tıkanıklıkların önüne geçilmesi amacıyla farkındalık çalışmaları başlatılırken, kurallara uymayanlara yönelik cezai işlem uygulanması da gündeme alındı.

Yaz aylarında artan nüfus yoğunluğu nedeniyle Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ilçe genelindeki temizlik çalışmalarına hız verdi. Cadde, sokak, park ve ortak kullanım alanlarında yürütülen çalışmalarla hem hijyen sağlanıyor hem de vatandaşlara daha temiz bir yaşam alanı sunuluyor.

Fatsa Belediyesi, ilçe genelinde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla yürüttüğü yol yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Yapraklı Mahallesi’nde beton yol çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi ile Aslancami Mahallesi Kalkınma, Kültürel Yardımlaşma ve Güzelleştirme Derneği iş birliğinde düzenlenen 10. Geleneksel Aslancami Kültür ve Sanat Festivali, yoğun katılım ve renkli etkinliklerle gerçekleştirildi.

Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan, Ordu Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Ersin Çakır, Şef Özber Özbucak ile Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, yapımı devam eden Fatsa Belediyesi Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı’nda incelemelerde bulundu.

Fatsa Belediyesi tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlenen Çınar Festivali, Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen Yüzme Yarışması ile Tenis Turnuvası'nın ardından sona erdi.