
“Ağaçları bulundukları yerden yeni yaşayacakları alanlara nakillerini üstün özelliklere sahip ağaç nakil araçlarıyla gerçekleştiriyoruz.”
“YETİŞKİN AĞAÇLARI CANLI TUTUYORUZ”
“AĞAÇLARI KESMEDEN NAKLİNİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.”
“FATSA BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRECİ YAKLAŞIM.
Çevreci bir yaklaşım gösteren Fatsa Belediyesi, çalışma sahasında bulunan yetişkin ağaçların zarar görmemesi için ağaç sökme-dikme makinesi ile ağaçları bulundukları yerden Uzunkum Plajı piknik alanına naklini gerçekleştirdi.
Ağaçları kesmeden nakil ederek canlı tutan Fatsa Belediyesi, Ordu Büyükşehir Belediyesine ait üstün özelliklere sahip ağaç sökme-dikme makinesiyle çalışma sahasında bulunan ağaçları kökleriyle ile birlikte Demas mevki Uzunkum plajı piknik sahasına taşıdı.
Doğaya ve çevreye zarar vermeden, ağaçların korunarak naklini gerçekleştirdiklerini ifade eden Park ve Bahçeler Müdürü Hüsne Şerbetçi, “ Her geçen gün artan nüfusu ile yatırımlarla büyüyerek gelişen Fatsamızda yapılan çalışmalar sonucunda zaman zaman ağaçların bulundukları yerden kaldırılması gerekiyor. Bu ağaçların ziyan olmaması için kökleriyle birlikte naklini yapıyoruz. Doğaya ve çevreye zarar vermeden Ordu Büyükşehir Belediyemize ait ağaç sökme-dikme makinesi ile çalışma sahasında bulunan 11 ağacımızı koruyarak bulunduğu yerden bir nevi göç ettirdik. Oksijen kaynağı olan ağaçların korunmasına büyük önem veriyoruz. Bugüne kadar çalışmalarımızı, çevreye zarar vermeden yapmanın gayreti içerisinde olduk. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da, çevreye duyarlı bir belediye anlayışıyla hizmetlerimizi sürdüreceğiz.” dedi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.