Fatsa Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ortaklığı ile projelendirdiği Bal Evi hayata geçiyor.
Bal üreticilerin ürünlerini satabileceği Bal Evi (Bal satış merkezi) inşaatı açılış için artık gün sayıyor. Bal Evi Projesinde son olarak çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.
“ARICILIĞIN SAĞLADIĞI FAYDALARI DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, arıcılığın sağladığı faydaları daha da geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini belirterek, “Üretiminde lider olduğumuz ilimizde arıcılığın geliştirilmesine yönelik Fatsa Belediyemiz öncülüğünde Ziraat Odamız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Arıcılık Enstitümüz koordinasyonunda çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. Üreticilerimizin ürünlerini satabileceği Bal Evi’ni kısa sürede hayata geçireceğiz. Projenin amacı bölgemizdeki arı yetiştiriciliğini artırmak, diğer taraftan da arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesi çeşitliliğini arttırabilmek. Aynı zamanda da bir terapi merkezlerinin kurulması. Bu terapi merkezleri inşallah bölgemizdeki sağlık turizmi açısından da bir farkındalık oluşturacak. Ben özellikle projemizde paydaşlarımız olan Ordu Arıcılık Enstitümüze, Fatsa Ziraat Odası Başkanlığımıza, Tarım İlçe Müdürlüğümüze ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. Böylesine kıymetli bir projenin hayata geçmesinde en önemli desteği sağlayan DOKAP Başkanımıza ve kurumda bu projeye emek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu projeyle birlikte Ordu'daki arı üretimi istenilen seviyeye ulaşacak. Markalaşma değerleri ve yeni AR-GE çalışmalarıyla birlikte arı ürünlerinin çeşitliliği de artacaktır.” dedi.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında çocuklara yönelik anlamlı bir etkinlik gerçekleştirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle başlatılan proje kapsamında, öğrencilere hayvan sevgisi ve hayvanlarla doğru iletişim konularında farkındalık kazandırıldı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.