Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü 2019 yılında başlayıp sürekli ivme kazanarak artan, atıkların kaynağında azaltılması ve kontrol altına alınması, israfın önlenmesi atıkların geri kazanımı çalışmaları devam ediyor.
Çevre kirliliğinin önlenmesi, iyileştirilmesi ve yeşil ekonomiye kazandırarak sürdürülebilir bir kalkınmayı hedefleyen Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının ülkede eş zamanlı başlattığı “ Sıfır Atık Hareketi ” projesi Fatsa Belediyesi tarafından da başarıyla yürütülüyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli 2019 yılında Fatsa’da Sıfır Atık Yönetim Sisteminin kurulma çalışmaları başladıktan sonra şehrin muhtelif yerlerinde 300 adet toplama noktası oluşturularak vatandaşların hizmetine sunulduğunu söyledi.
“ATIK GETİRME MERKEZİ” PROJEMİZİN YAPIM İŞİNE BAŞLADIK”
İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Derya Özcan Ateşli Fatsa Belediyesi olarak ilk yıllarda ilçede aylık 5 ton civarında toplanılan ambalaj atığı miktarını bugün itibariyle 210 tonlara çıkardıklarını ifade ederek, “Gerek okullarda verdiğimiz Sıfır atık, İklim ve Çevre eğitimleriyle, gerekse 14 Merkez mahallelerimiz başta olmak üzere ilçe genelinde oluşturduğumuz toplama noktaları ile 210 tonlara çıkarmış bulunmaktayız. Ayrıca ilçemiz Sıfır Atık Yönetim Planı dâhilinde planladığımız ve 2023-2024 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz ,”Fatsa Belediyesi Atık Getirme Merkezi” Projemizin yapım işine başlamış bulunmaktayız. Atık getirme Merkezimizde vatandaşlarımızın kaynakta ayırarak biriktirdikleri atıkların kabulü yapılabilecektir. 14 Tür Geçici Atık Depolama bulunacaktır.” ifadelerini kullandı.
Fatsa Ziraat Odası Çiftçi Eğitim ve Üretim Merkezi'nde, Tarımsal Eğitim ve Öğretimin Başlangıç Yıldönümü ile 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü münasebetiyle anlamlı bir program düzenlendi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, uzun yıllar boyunca belediyede özveriyle görev yapan emekli çalışanları makamında kabul ederek emekleri için teşekkür etti. Bu buluşmada Fatsa’ya hizmetleriyle katkıda bulunan çalışanlara teşekkür edilerek, emeklilik hayatlarına dair iyi dilekler sunuldu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışmasında ilçeyi gururla temsil ederek Ordu genelinde birinci olan Şehit Zafer Özdeniz İlkokulu 3. sınıf öğrencisi Elif Çeltek’i, yarışmaya katılan diğer öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini makamında ağırladı.
Fatsa Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve bugüne kadar 500 kadına istihdam sağlayan “Fatsa’da Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” daha da genişleyerek yeni hedeflere doğru ilerliyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu İŞKUR Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan yeni protokol kapsamında 500 kadına daha mesleki eğitim ve iş imkânı sağlanacağını duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, gazeteciliğin toplumun doğru bilgilendirilmesi ve haber alma hakkının korunması açısından büyük bir sorumluluk taşıyan kutsal bir meslek olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi tarafından yapımı devam eden ve ilçenin sosyal yaşamına değer katması hedeflenen Çerkezler Tepesi Mesire Alanı Projesi’nde çalışmalar hız kazandı. Proje kapsamında birçok farklı alanda ilerleme kaydedilirken, çalışmaların kısa sürede tamamlanması hedefleniyor.
Fatsa’da fındık zararlısı kahverengi kokarcaya karşı yürütülen mücadelede ilk etap sona eriyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, İklim Değişikliği ve çevre bilincini artırmak amacıyla ilkokul 4. sınıf öğrencilerine yönelik bilgilendirici bir eğitim düzenledi. Eğitimde, İklim Değişikliğinin etkileri , sıfır atık uygulamalarının önemi, geri dönüşümün çevreye katkıları ve günlük yaşamda atıkların nasıl azaltılabileceği konusunda öğrenciler bilgilendirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, 2025 yılına hızlı bir başlangıç yaparak asfalt tamiri çalışmalarına aralıksız devam ediyor. İlçe genelinde ulaşım kalitesini artırmak ve vatandaşların daha konforlu bir yol deneyimi yaşamalarını sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar, mahalle ve sokak bazında yoğun bir tempoyla sürdürülüyor.
Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından organize edilen projede, atık tekstil ürünlerinin geri dönüşüme kazandırılması amacıyla önemli bir çalışma yürütülüyor. Müdürlük, ilçe genelinde yerleştirdiği 106 tekstil kumbarası aracılığıyla aylık ortalama 7 ton tekstil atığı topluyor. Bir yıl içerisinde toplanan tekstil atığı miktarı ise 85 tona ulaştı.