
Fatsa Belediyesi organizesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü vesilesiyle emekli olan ve mesleğe yeni atanan öğretmenler onuruna yemek düzenlendi.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerde düzenlenen yemeğe İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran eşi Çiğdem Yaran, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar eşi Esra Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya ve emekli öğretmenler ve mesleğe yeni atanan öğretmenler katıldı.
ÖĞRETMENLERİMİZ HER TÜRLÜ ÖVGÜ VE TAKTİRE LAYIKTIR
Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “Yurdumuzun her köşesinde fedakarca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleğinin gerekliliklerini yerine getiren, tüm dünyayla beraber ülkemizi de olumsuz etkileyen korona virüs salgını sebebiyle görevlerini yüz yüze eğitimde olduğu gibi uzaktan eğitimde de büyük bir özen ve özveriyle yerine getiren öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Bu vesile ile Kovid-19 salgınında yaşamını yitiren tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet, tedavileri devam eden öğretmenlerimize de acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahip olduğuna inandığımız öğretmenlerimiz yine milletimizin kendisine yüklediği büyük sorumluluğun bilincinde, üstün bir vazife şuuruyla, ülkemizin yararını gözeterek görevlerini yerine getirmeye devam edeceklerdir.” dedi.
“7/24 ESASLI EĞİTİM CAMİAMIZIN EMRİNDEYİZ”
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 2 yıldır ülkemizi ve dünyamızı etkisi altına alan bir pandemi süreci yaşıyoruz. Belki filmlerde görsek bile inanamayacağınız birçok hadiseyi bu süreçte yaşadık, geri dönmesi mümkün olmayan canlar kaybettik. Çok ağır hastalık geçiren bir çok eşimiz dostumuz oldu ama pandeminin en büyük yarasını eğitim-öğretim camiamız aldı diyebiliriz. Gerçekten okullarımızın açılması ile birlikte toplumumuza bir özgüven öğretmenlerimizin emekleri ile öğrencilerimize bir neşe enerji geldi. İnşallah bu enerjinin sürekliliği ile birlikte biz de 7/24 esaslı eğitim camiamızın emrindeyiz. Emekli öğretmenlerimiz için güzel bir anı olması amacıyla böyle bir yemek organize ettik. Bu organizasyona katılan değerli büyüklerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve başta başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şehit öğretmenlerimizi saygıyla yad ediyorum. Mesleğe ömrünü adamış halen daha görev yapan tüm öğretmenlerimizin de 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum.” diye konuştu.
“ARAMIZDA 40-45 YIL ÖĞRETMENLİK YAPIP ÇOK DEĞERLİ İSİMLER YETİŞTİRMİŞ ÖĞRETMEN BÜYÜKLERİMİZ VAR”
Programda son konuşmayı yapan İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran’da, “Bir kez daha öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü tebrik ediyorum inşallah böyle sağlıklı bir şekilde önümüzdeki yıllarda da öğretmenler gününü kutlarız eğitim camiasına yakınız hiçbir zaman uzak kalmadı insan yetiştirmek en önemli en zor bir iş Kutsal bir meslek aramızda 40 45 yıl öğretmenlik yapmış binlerce insan yetiştirmiş öğretmen büyüklerimiz var bu öğretmenlerimizin yetiştirdiği ülkemizin önemli isimler var. Öğretmenlerimiz bu isimleri gördükçe mutlu oluyorlar. Ben mesleğe yeni giren öğretmenlerimize başarılar diliyorum emekli olan öğretmenlerimize de bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı sıhhatli bir şekilde ömür sürmelerini temenni ediyorum. Ben de başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bütün şehit öğretmenlerimiz olmak üzere bütün öğretmenlerimizin bir kez daha öğretmenler gününü kutluyorum.” şeklinde konuştu. Yapılan konuşmalardan sonra müzik öğretmenlerinin söylediği şarkılar eşliğinde yemek yenilmesinin ardından program sona erdi.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.