
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin en gözde yaşam alanlarından biri olan Uzunkum Plajını pırıl pırıl yaptı.
EKİPLER UZUNKUMU TERTEMİZ YAPTI
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin en gözde yaşam alanlarından biri olan Uzunkum Plajını pırıl pırıl yaptı.
Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı 2 Arazöz, 2 üfleme ekibi ve 10 personel sabahın erken saatlerinde Uzunkum Yaşam alanına giderek temizlik çalışması gerçekleştirdi. Üfleme ekibi yerlere gelişi güzel atılan çekirdek kabukları ve çöpleri, yıkama ekibi ise yürüyüş yollarını ve ayrıca tuvaletleri köpüklü suyla tertemiz yaptı.
Temizlik ekiplerinin çalışmasını yerinde inceleyen Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva yaptığı açıklamada, “Bugün Uzunkum Plajı yaşam alanında gerçekleştirdiğimiz temizlik çalışması, şehrimizin doğal güzelliklerini koruma ve halkımıza daha sağlıklı bir çevre sunma misyonumuzun bir parçasıydı. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışmamızda, müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz geniş kapsamlı bir temizlik gerçekleştirdi. Üfleme ekiplerimiz, plaj alanına yayılan çekirdek kabukları, çöpler ve diğer atıkları toplarken, yıkama ekibimiz yürüyüş yollarını ve tuvaletleri köpüklü suyla titizlikle temizledi.” dedi.
“GELECEK NESİLLERE TEMİZ VE SAĞLIKLI BİR ÇEVRE BIRAKMAK”
Yapılan bu çalışmanın sadece bir gün için değil, sürekli bir çaba gerektiren bir sorumluluk olduğunu ifade eden Yuva, “Bizler, şehrimizin yaşam alanlarını temiz tutarak hem doğal çevremizi korumayı hem de halkımızın sağlığını gözetmeyi amaçlıyoruz. Yaptığımız her temizlik işlemi, ziyaretçilerimizin plajı temiz ve düzenli bulmalarını sağlamanın yanı sıra, çevre bilincini artırmaya yönelik bir adım olarak da değerlendirilmelidir. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, ekiplerimizin özverili çalışması ve halkımızın destek ve duyarlılığı sayesinde Uzunkum Plajı gibi kıymetli yaşam alanlarımızın temizliği ve bakımı konusundaki kararlılığımızı sürdüreceğiz. Gelecek nesillere temiz ve sağlıklı bir çevre bırakmak için bu tür çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından, şehrin sahile en yakın mahallelerinden biri olan Sefaköy Mahallesi’nde beton yol çalışması başarıyla gerçekleştirildi. Yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin ulaşım konforu artırılırken, bölgenin çehresi de modern bir görünüme kavuştu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçeye değer katacak önemli bir yatırımın müjdesini kamuoyuyla paylaştı. Başkan Kibar, yapılan girişimler sonucunda Yenipazar, Güvercinlik ve Bolaman mahallelerine 2026 yılı içerisinde doğalgaz arzının sağlanacağını açıkladı.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Özel Sanayi Sitesi’nin son yıllarda önemli bir dönüşüm sürecinden geçtiğini söyledi. Üretim ve istihdamın merkezi konumundaki sanayi bölgesinde gerçekleştirilen yatırımlarla hem altyapı güçlendirildi hem de ulaşım daha konforlu hale getirildi.