
Geçen haftadan beri beklenen kar yağışı ile ilgili teyakkuzda olan Fatsa Belediyesi, önceki akşam şehri etkisi altına alan kar yağışının olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak için çalışmalarını hızlandırdı.
BELEDİYEMİZ KARLA MÜCADELE EKİPLERİ İŞ BAŞINDA
Fatsa Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, şehrin dört bir tarafında karla mücadelesini sürdürüyor. Dün akşamdan itibaren ilçenin yüksek kesimleri ile birlikte şehir merkezinde etkili olan kar yağışı sonrası Fatsa Belediyesi Ordu Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak tüm ekipleriyle harekete geçti.
ŞEHRİN DÖRT BİR YANINDA KARLA MÜCADELE
Şehrin dört bir yanında çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi, 10 Beko Loder, 4 greyder, 3 tuzlama, 5 kar küreme ve 4 Loder araç ve 65 kişiden oluşan karla mücadele ekibi, kırsal mahallelerde karla kaplanan yolları açıyor, şehir merkezinde kaldırımlarda kar küreme ve yollarda tuzlama çalışmaları yapıyor.
“HİÇBİR VATANDAŞIMIZI KAR NEDENİYLE MAĞDUR ETMEMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
Kar yağışının Fatsa’da hayatı olumsuz etkilememesi için titiz bir çalışma yürüttüklerini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ” Kar yağışı öncesi, kış şartlarında vatandaşların olumsuzluk yaşamaması için tüm hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Zaman ve konum ayırt etmeksizin ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışıyor. Hiçbir vatandaşımızı kar nedeniyle mağdur etmemek için çalışıyoruz. Gece yarısı başlayan kar yağışı ile ilgili günün ilk ışıkları ile karla mücadeleye başladık. Karla mücadele ekiplerimiz, olumsuz hava koşullarına karşı koordineli olarak çalışmalarını yürütüyor. Tüm şehri etkisi altına almasına rağmen özellikle yüksek kesimlerde evlerine ulaşmakta zorluk yaşayan vatandaşlarımızın, yol açma çalışmalarımızla evlerine güven içerisinde ulaşmalarını sağlıyoruz. Dün geceden itibaren tüm mahallelerimizde tuzlama çalışmalarını başlattık, kar küreme çalışmalarımız devam ediyor. Yol açma çalışmalarımızı yağıştan daha çok etkilenen yüksek mahallelerimizden başlatarak şehrimizin tüm mahallelerinde sürdürüyoruz. “ dedi.

FATSA’NIN GÖZDE NOKTASI GECE DE BÜYÜLÜYOR
Fatsa’nın en güzel seyir noktalarından biri olan Çerkezler Tepesi Mesire Alanı ile Bungalov Otel ve Restoran bölümü, yapılan dekoratif aydınlatma çalışmaları sayesinde geceleri de ayrı bir güzelliğe kavuştu.

Fatsa Belediyesi, mahallelerin yaşam kalitesini artırmak için yürüttüğü beton yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda Bolaman Mahallesi Mustago Küme Evleri yolu, yıllardır beklenen hizmete kavuştu. Bölge sakinleri için büyük bir mutluluk kaynağı olan beton yol, uzun süredir çamur ve ulaşım zorluklarıyla mücadele eden vatandaşlara nefes aldırdı.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı mahallelerinde yürüttükleri yoğun çalışmalarla vatandaşlarımızın ulaşım konforunu artırmaya devam ediyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ilçenin turizm ve yaşam alanı yatırımlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Karadeniz sahil yolunun en önemli ve köklü şehirlerinden biri olan Fatsa’ya yakışır projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini belirtti.

Fatsa Belediyesi, altyapıda köklü bir yenileme sürecini daha tamamlamak üzere. Kurtuluş Mahallesi’nin Nazar, Akdeniz, Sancak, Sami Yücel, Ege, Üstat, Ozan ve Karagöl Sokaklarında, Fatsa Belediyesi ile OSKİ koordinasyonunda yürütülen kapsamlı altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Aslancami Mahallesi’nde esnafları ve vatandaşları ziyaret ederek hâl hatır sordu, gönül sohbetlerine katıldı.

Cumhuriyetimizin 102. yılı kutlamaları kapsamında, Fatsa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonuyla Fatsa Çocuk ve Gençlik Korosu tarafından anlamlı bir konser düzenlendi. Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen konsere, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Fatih Kale, İlçe Jandarma ve Bölük Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek ile çok sayıda sanatsever vatandaş katıldı.

29 Ekim Cumhuriyetin ilanının 102.yıldönümü etkinlikleri kapsamında Fatsa’da düzenlenen Fener Alayı büyük bir coşku ile gerçekleşti.

29 Ekim Cumhuriyetimizin İlanın 102.Yıl dönümü dolayısıyla Fatsa ilçesinde düzenlenen kutlama programı, 75.Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Tören Kaymakam Avni Kula, Garnizon Komutanı Yarbay Mevlüt Mertoğlu, halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmayı Kaymakam Avni Kula yaptı.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, şehir genelinde yoğun bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.