Dünya’da ulusal yayınlanan bir dergide Karadeniz Bölgesinin leziz yemeği Kara Lahananın en kötü yedinci yemek olarak seçilmesine tepkiler devam ederken buna en güzel cevap Fatsa Belediyesi’nden geldi.
Plevne Meydanında düzenlenen Kara Lahana çorbası ikramına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.
Fatsalı vatandaşlar ulusal derginin haberine inat Kara Lahana Yemeğinin dünyanın en kötü 7.yemeği değil dünyanın 7.harikası olduğunu söylediler. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kaymakam Avni Kula, Ak Parti İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Tarım Müdürü Vedat Aydoğan Kara Lahana Çorbasını vatandaşlara bizzat ikram ettiler. Havanın yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen vatandaşlar Kara Lahana çorbası için uzun kuyruklar oluşturdu.
“KARA LAHANA BİZİM SOFRAMIZIN ÖNEMLİ BİR LEZZETİ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Kara Lahana Çorbası İkramı sırasında yaptığı açıklamada, “Yöresel lezzetimiz kara lahana çorbamıza destek amaçlı düzenlemiş olduğumuz bu ikramımızda vatandaşlarımızın göstermiş olduğu ilgi bizleri fazlasıyla memnun etti. Bugün sadece burada bir ikram değil yöresel bir mirasımıza nedenli hassasiyet gösterdiğimizi nedenle sahip çıktığımızı görüyoruz. Sadece sosyal medya çağrısına hemşerilerimizin yoğun ilgisi ve aynı zamanda Kara Lahananın sofralarımızda ne denli önemli bir lezzet olduğunu tepkisel anlamda gösteriliyor olması bizleri de fazlasıyla gururlandırdı. Dünya genelinde gerçekleştirilen bir lezzet dergisinin Kara Lahana Pancar çorbamızı 100 lezzet içerisinde 93. sırada değerlendirmesi bizleri tabii özellikle pancar çorbası konuşulduğunda kırmızı çizgimiz noktasında tepki vermemize sebebiyet verdi.” dedi.
“SOSYAL TESİLERİMİZDE ÖZENLE HAZIRLADIK”
Bugün biz de bu tepkiye Fatsa Belediyesi olarak kendi sosyal tesislerimizde özenle hazırlanan Kara Lahana Çorbamızı ikram ettik diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kibar, “Fatsa'mız da bugün pancar bulamadığımız için 2 bin kişilik hazırlayabildik ve hemşehrilerimizle buluşturduk. Burada sadece bir pancar ikramı değil, kültürümüze atalarımızdan dedelerimizden gelen damak tadımıza sahip çıktığımızın bir göstergesidir. Ben bu güzel organizasyona ilgi gösterilen tüm hemşerilerimize özellikle teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı iletiyorum. İnşallah bugün bir milat olacak. Yılın anlamlı olan günlerinden bir tanesinde soğuk bir havada ki Kara Lahana pancarı özellikle soğuk havalarda çok lezzetli oluyor. Bu yıl ilkini düzenlemiş olalım ve bundan sonra yılın bir günü Kara Lahana günü olarak ilan etmiş olalım. Sadece Fatsa'mız da değil Ordu’muzun dört bir tarafında, Karadenizimizin dört bir tarafında atalarımızdan dedelerimizden bu önemli lezzeti yaşatma ve geliştirme noktasında hepimiz üzerimize düşeni fazlasıyla yapalım.” dedi.
Fatsa Belediyesi, şehri sporun merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin talepleri doğrultusunda hayata geçirilen projelerle, Fatsa’da spor altyapısı güçlendirilirken, her yaş grubuna hitap eden tesisler bir bir hizmete sunuluyor.
Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, yapımı tamamlanan Dolunay Kapalı Yüzme Havuzu ve bugün itibariyle hizmete giren Tenis Kortu Projesinde incelemelerde bulundu. Başkan Kibar, gençlerin sporla iç içe bir yaşam sürmeleri için her türlü imkânı sağlamayı amaçladıklarını belirtti.
Fatsa Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve sportif bir yaşam sürmeleri adına gerçekleştirdiği yatırımlarla Karadeniz Bölgesi’nde yüzme bilen en büyük ilçe olma unvanını taşıyor. Belediye bünyesinde hizmet veren Sosyal Tesislerdeki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu ile 2024 yılında hizmete açılan modern Dolunay Yüzme Havuzu’nda, bu yıl içerisinde toplam 7 bin vatandaşa yüzme kursları aracılığıyla eğitim verildi.
Fatsa Belediyesi’nin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 105. yılı dolayısıyla çocuklar için düzenlediği “23 Nisan Coşkusunu Resme Sığdır” konulu resim yarışmasının sonuçları belli oldu.
Fatsa Belediyesi tarafından Fatsa sahilinde sosyal yaşama değer katacak yeni bir proje daha tamamlanmak üzere. Daha önce Erguvan Kafe, Kitap Kafe ve Engelsiz Kafe projeleriyle sahilde vatandaşların buluşma noktaları oluşturulmuş olup, sosyal alanlar genişletilmişti. Şimdi ise, hafızalarda iz bırakan 1 No’lu Eyvan yeniden hayata geçiriliyor.
ÇERKEZLER TEPESİ VE BUNGALOV OTEL & RESTORAN
Fatsa’nın doğal dokusunu koruyarak turizme kazandırmayı hedefleyen yeni proje, Çerkezler Tepesi'nde hayata geçiriliyor. Doğa ile uyumlu mimarisi ve özgün konseptiyle dikkat çeken Çerkezler Bungalov Otel & Restoran, bölge turizmine yeni bir soluk getirmeye hazırlanıyor.
Fatsa Belediyesi, şehir estetiğini bozan ve vatandaşlar için tehlike arz eden metruk binaların yıkım çalışmalarına kararlılıkla devam ediyor. Bu kapsamda, ilçenin farklı noktalarında tespit edilen metruk yapılardan biri daha ekipler tarafından kontrollü şekilde yıkıldı.
Fatsa, sadece Karadeniz’in değil, Türkiye’nin de yükselen turizm değerlerinden biri olmaya devam ediyor. Doğal güzellikleri, tarihi dokusu, kültürel zenginlikleri ve sakin atmosferiyle son yıllarda turistlerin ilgisini çekmeye başlayan Fatsa, adeta bir doğal turizm cenneti olarak öne çıkıyor.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Sofyan Grubu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan’ın da katılım sağladığı konser, Şef Hayri Şensu yönetiminde gerçekleşti.
Türk Polis teşkilatının 180. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Fatsa Hükümet konağı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda su taşkınlarının önüne geçmek ve altyapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla mazgal temizlik ve yeni mazgal yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.