Fatsa Belediyesi geleneksel 10’uncu Çınar Festivali’nde “Dilek Feneri Şenliği” düzenlendi.
Uzunkum(DEMAS) Plajında yerel sanatçı Süleyman Aydın konserinin son bölümünde gerçekleşen “Dileğinle Gel Fatsa” temalı şenliğine Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, ailesi ile birlikte katıldı. Dilek Feneri’ni kızları Azra ve Almina ile yakarak gökyüzüne gönderdi. Geceyi aydınlatan onlarca dilek feneri, gökyüzünde muhteşem bir görüntü oluşturdu.
SEVGİ, BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇEREN DİLEKLER GÖKYÜZÜNE BIRAKILDI
Anne babasıyla Dilek Feneri Şenliğine katılan Demir Demirbağ, tüm çocukların yüzünün güldüğü bir dünyada yaşamak için dilek tuttuğunu, Umut Can Konaş isimli genç de, savaşların konuşulmadığı barış içinde sevgi dolu bir dünyada yaşamak için dilek tuttuğunu ifade etti.
“FATSA’MIZ İÇİN GÜZEL DİLEKLERDE BULUNDUM”
Yaza damgasını vuran Efsane 10’uncu Çınar Festivali içerisinde gerçekleşen büyüleyici muhteşem görüntüsü ile geceyi aydınlatan “Dilek Şenliği” ile ilgili konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Yaklaşık 10 gündür devam eden Çınar Festivali etkinliklerimizin 8’inci gününde festival alanında bulunan vatandaşlarımızla dilek fenerlerimizi gökyüzüne gönderdik. Uzunkum Planımızda ilk kez bir festival yapıyoruz. Festivalimize sadece Fatsa dan değil Ordunun 19 ilçesinin yanı sıra çevre büyükşehirlerden de yoğun katılım oldu. Yarından itibaren kısa süreli bir fındık hasat molası vereceğiz ama, Ağustos ayı sonunda bir konser ve Eylül ayında da bir “Gençlik Festivali” hayal ediyoruz. Dilek tutma konusunda ise, büyüklerimiz bize tutulan dilekler gizli kalır derlerdi ama, ben Fatsamız için güzel dileklerde bulundum. İnşallah gerçekleşir.” dedi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adım olduğunu vurgulayarak, bu günün milletimizin azim ve kararlılığının, bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olduğunu ifade etti.
Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, 15 Mayıs İklim Günü dolayısıyla “Fatsa 7’den 70’e Sürdürülebilir Çevre ve Tarım ile İklim Değişikliğine Direniyor” başlıklı program düzenlendi.
15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında, Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Fatsa’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Fatsa Belediyesi ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen organizasyonda, toprağın bereketiyle üretim yapan çiftçiler, kendi elleriyle yetiştirdikleri doğal ve şifalı ürünleri “Köylü Pazarı” stantlarında sergileyip satışa sundu.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Celaleddin Tandoğdu Atölyesi’nin Eğitmeni Sevda Duran ve kursiyerlerin hazırladığı “İzler” adlı Karma Resim Sergisi, sanatseverlerle buluştu. Fatsa Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen sergi, sanatın ve sanatçının birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
“HER BİREYİN ENGELLERDEN ARINMIŞ BİR YAŞAM HAKKI VARDIR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için duyarlılığın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehir trafiğini rahatlatacak önemli bir proje hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kibar, şehrin 6 noktasında bulunan kavşaklarda akıllı kavşak modeline geçileceğini ve bu kapsamda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin 25 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir sürprize imza atarak, Fatsa Belediyesi sosyal tesislerinde duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, kent estetiği ve halk sağlığını önceleyen bahar temizliği çalışmalarımıza Fatih Mahallesi Akıltepesi mevkiinde devam ediyoruz.
Fatsa Belediyesi, kadın ve erkek vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği mesleki eğitim projeleriyle öne çıkıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor.