
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” nin 12.sinde Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne konuk oldu.
Kariyer Günlerinde okul hayatından meslek hayatı ve Belediye Başkanlık sürecine kadar yaşam öyküsünden bahseden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar yapılan başarılı çalışmaların bir insan için yeni referanslar oluşturduğunu belirterek, “Başarılı işler yaparken bir yandan da siyasetçiler tarafından da seviliyorsunuz ve bu durum sizi bambaşka bir sürece götürüyor. Artık günümüzde İngilizceden başka bir yabancı dilin konuşulduğu bir döneme giriyoruz. İyi bir işe girmek isteyen biri çok üst seviyede yabancı dil bilmesi gerekir. Denizciler özelinde konuşursak Network önemli, okuldan mezun olan kişiler ile olsun çalıştıkları kişiler ile olsun bağlantıların kopmaması gerekir.
“MUTLU OLABİLECEĞİNİZ BİR MESLEK SEÇİN”
Kendisinin sivil toplum kuruluşu ile başlayan meslek hayatında şuanda başarılı çalışmalar sayesinde belediye başkanlığı süreci yaşadığını ifade eden Başkan Kibar, “Öğrenci kardeşlerimiz de yarın başka bir meslekle karşılaşabilirler. Önemli olan kişinin mutlu olabileceği bir meslek seçmesidir.
Birlik ve beraberliğimizi gelecek nesillere aktarmamız, aile bağlarımızı, komşuluk ilişkilerimizi koparmadan geçmişte yaşanan tüm olumsuzlukları görmezden gelerek yolumuza devam etmeliyiz.
Kendi aramızda saygımız sevgimiz her zaman devam etmeli. Bizler Fatsamız için var gücümüzle çalışıyoruz. Eserlerimizle anılmak için uzun yılların planlamasını yapacak çalışmalara imza atmak istiyoruz.” diye konuştu.
“İLÇEMİZİN ÖNEMLİ KAZANIMLARI OLDU”
Konuşmasının son bölümünde Çöpün Ayazlı mahallesinden tamamen kaldırılması, doğalgazla ilgili çalışmalardan söz eden Kibar, “Önümüzdeki aylarda kömür kullanan hiç bir okulunuz kalmayacak. Diğer yandan Ağır Ceza Mahkemesinin ilçemizde olmaması bir eksiklikti. Bu Fatsamız için önemli bir kazanım. Yine Kapalı Pazar Yeri Projemiz ilçemizin en büyük kazanımlarından biri. Gençlerimiz için spor yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Fatsa’da tarımsal üretimin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, Kılıçlı Mahalle Muhtarı Mesut Köroğlu’na ait kivi bahçesinde hasat programı gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi tarafından hizmete açılan Kitap Kafe, özellikle ara tatil döneminde de gençlerin en çok tercih ettiği çalışma alanlarından biri oldu. Sessiz ve konforlu ortamıyla öğrencilerin ders çalışma motivasyonunu artıran Kitap Kafe, tatil sürecinde de dolup taştı.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Fatsa Orman İşletme Şefliği tarafından Dolunay Ortaokulu’nda düzenlenen programda, öğrenciler ve protokol üyeleri geleceğe nefes olmak için fidan dikti.

Fatsa Belediyesi, şehrin dört bir yanında yürüttüğü kalıcı altyapı yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, ilçenin ulaşım ağını daha modern ve konforlu hale getirmek için kalıcı yatırımlarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde yürütülen sathi kaplama asfalt çalışmaları, mahallelerde yaşayan vatandaşların ulaşım kalitesini artırıyor.

Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri tarafından Aslancami Mahallesi Softalı Küme Evleri’nin aşağı bölümünde başlatılan 300 metrelik yol çalışması mahalle halkının yıllardır süren çilesine son veriyor. Mahallede yaşayan vatandaşlar, yapılan hizmetten duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi, ilçede altyapı çalışmalarını tamamladığı mahallelerde asfaltlama çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde yürütülen sıcak asfalt çalışmalarını Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve Kurtuluş Mahalle Muhtarı Yener Dikbaş ile birlikte yerinde inceledi.

Fatsa Belediye başkanı İbrahim Ethem Kibar Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar mesajında şu cümlelere yer verdi

Fatsa’da engelli bireylerin topluma tam ve etkin katılımını sağlamak amacıyla önemli bir sosyal proje hayata geçiriliyor. İlçede ikamet eden yaklaşık 3 bin 650 engelli vatandaşın yaşam kalitesini artırmak için yeni bir adım atıldı.

Fatsa Belediyesi, mahalle yollarında kalıcı çözümler üretmeye devam ediyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, her geçen gün büyüyen ve gelişen Fatsa’da vatandaşların yaşam kalitesini artırmak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirtti.