Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar Çerkezler Tepesi Proje alanında incelemelerde bulunarak yapılan çalışmalarla ilgili teknik ekiplerden bilgi aldı.
Başkan Kibar Çerkezler Tepesi Projesi’nin tamamlandığında, Uzunkum Yaşam Alanı ve ilerleyen zamanda da Millet Bahçesi ile birlikte sadece Fatsa’nın değil tüm Ordu’nun tüm Karadeniz sahilinin çok önemli yaşam merkezlerini ve turizm merkezlerini oluşturmuş olacaklarını söyledi.
“İLÇEMİZDE YENİ BİR YAŞAM ALANI OLUŞUYOR”
Çerkezler Tepesi’nin Fatsa’nın yeni yaşam alanlarından biri olacağını ve 110 bin metrekarelik bir alanı kapsadığını ifade eden Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Tüm hemşerilerimiz için yeni bir yaşam alanı oluşuyor. Bu alanda öncelikle ormanın rehabilitasyonunu yapmıştık şimdi yürüyüş yollarını kent mobilyalarını ve kamelyalarını yerleştiriyoruz. Bununla birlikte alandaki şu anki çalışmalar Mayıs sonu itibari ile yüzde 85’lere ulaşmış olacak ve Kasım ayı sonu itibari ile de alanımızı vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız. Çerkezler Tepesi’nde park alanları, kamelyalar, yaşam alanları spor alanları kısmının yüzde 95 kısmını tamamlamış olacağız. Projemiz Belediyemiz imkanlarıyla yürüyor ve şu ana kadar yaklaşık 40 milyon TL’lik bir bütçe ile bu alanın rehabilitasyonunda bu hale gelmesi için harcadık.
“PROJEMİZDE 35 METRE YÜKSEKLİĞİNDE FINDIK KULESİ VAR”
Geride kalan süre içerisinde de bu alanda bir kaynak sorunu yaşamadan projenin ilk etabını vatandaşların hizmetine sunmuş olacaklarını ifade eden Başkan Kibar, “Projemizin ikinci etabında Fındık Kulemiz var. Fındık Kule yaklaşık 35 metre yüksekliğinde altında kır kahvesi ve kır lokantası olan sosyal tesisler mevcut. İnşallah bunu da projemizin ikinci etap olarak önümüzdeki yıllarda hayata geçirmeyi umut ediyoruz. Uzunkum Yaşam alanı, Çerkezler Tepesi Yaşam Alanı ve ilerleyen zamanda da inşallah Fatsa Millet Bahçesi ile birlikte sadece Fatsa’mızın değil tüm Ordu’nun, tüm Karadeniz sahilinin çok önemli yaşam merkezlerini turizm merkezlerini Fatsa’mızda oluşturmuş olacağız. Fatsa’mıza hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.
Dolunay mahallesi sakinlerinden Süleyman Kumru ise Çerkezler Tepesi’nin tamamlandığında çok güzel bir yaşam olacağını söyleyerek, “Ben Belediyemiz tebrik ediyorum. Biz Çerkezler Tepesi’nin hizmete girmesini mahalle sakinleri olarak büyük bir heyecanla bekliyoruz.” dedi.
Fatsa’da tarımsal üretimi tehdit eden kahverengi kokarca zararlısına karşı yürütülen mücadele, ilçe genelinde kararlılıkla devam ediyor. Kaymakamlık, Belediye, Tarım Müdürlüğü, Ziraat Odası ve mahalle muhtarlarının iş birliğiyle başlatılan çalışmalarda önemli bir mesafe kat edildi.
Fatsa Belediyesi şehrin estetik görünümünü bozan ve güvenlik riski oluşturan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, Sakarya Mahallesi Ziyapaşa Caddesi ve Kurtuluş Mahallesi Reşadiye Caddesi üzerinde bulunan iki metruk binanın yıkımı, ekiplerimizin koordineli çalışmalarıyla tamamlanmıştır.
Fatsa Belediyesi, kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yürüttüğü çalışmalara bir yenisini ekledi. Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyelerinin katkılarıyla hazırlanan “Fatsa’nın Tarihi Eserleri Üzerine Bilimsel Çalışmalar” adlı kitap, Fatsa halkıyla buluştu.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri kendi serasında gerçekleştirilen üretim çalışmaları kapsamında 134 bin bitki ve çiçeği kendi serasında yetiştirdi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının birinci dönemini tamamlayan tüm öğrencilere başarılı bir dönem geçirdikleri için tebriklerini iletti.
Fatsa Belediyesi, ilçeye kazandırdığı 52 çocuk oyun parkıyla hem çocuklara hem de ailelere keyifli ve güvenli bir yaşam alanı sundu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin çeşitli mahallelerinde altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla hizmetlerini sürdürüyor. Belediye ekipleri, Sakarya Mahallesi’nden Şerefiye Mahallesi’ne kadar birçok noktada gerçekleştirdiği çalışmalarla Fatsa’yı daha modern ve ulaşılabilir bir şehir haline getirmek için gece gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor.
Fatsa Belediyesi, mahallelerin altyapı ve ulaşım ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Bu kapsamda Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Yukarıardıç Mahallesi Dağdibi mevkiinde yol reglaj çalışması gerçekleştirdi.
Yol reglaj çalışmalarıyla birlikte, mevcut yolların daha güvenli ve konforlu bir şekilde kullanılması hedefleniyor.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri hafta sonu boyunca gerçekleştirdiği yoğun çalışmalarla ilçenin pek çok noktasında temizlik ve çevre düzenleme faaliyetlerini başarıyla tamamladı.
Fatsa Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü 2024 yılında 6 büyük projeyi hayata geçirdi.
Fatsa Belediyesi Etüt Proje Müdürü Eren Can Aktaş, 2024 yılına ilişkin yaptığı açıklamada, Etüt Proje Müdürlüğü olarak toplamda 6 önemli projeyi hayata geçirdiklerini belirtti. Şehrin çehresini değiştiren bu projeler, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı hedeflerken, sosyal ve kültürel yaşamda da önemli bir katkı sağladı. İşte 2024 yılı boyunca tamamlanan projeler: