Fatsa Belediyesi Aile Okulu projesi kapsamında yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba, kültür ve sanat merkezinde “Çanakkale’den İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” adlı konferans verdi.
“ÇANAKKALE TOPRAĞA VATANA SADAKATLE BAĞLI KALANLARIN DESTANIDIR”
Fatsa Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü ile ortaklaşa sürdürülen Aile Okulu projesi çerçevesinde, yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba İstiklal Marşı’nın kabulünün 101’inci, Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümü dolayısıyla “Çanakkale’den İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” adlı konferansa Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan, İlçe Müftüsü Hamza Bayram, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş, Giyim Eşyaları Odası Başkanı Meltem Dur ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.
KUR’AN TİLAVETİ İLE BAŞLADI
Program Dolunay Muhittin Cami Din Görevlisi Mehmet Sarıkaya’nın kuran tilaveti ile başladı. Daha sonra sahneye gelen yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba Fatsalılara “Çanakkale’den İstiklal Marşına Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek” adlı konferansını sundu. Konferansının sonunda bir açıklama yapan Yazar ve İletişim Uzmanı Fatih Akbaba,
“ÇANAKKALE RUHUNUN NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNUN HEP BİRLİKTE İDRAK ETMEYE ÇALIŞTIK”
“Çanakkale bir aşktır, Çanakkale sadakattir, toprağa vatana sadakatle bağlı kalanların destanıdır. Çanakkale geçilmez dedirten başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere rahmet ve minnetle bir kez daha anıyoruz. En önemli şey bu toplum istediğinde zor durumda kaldığında nasıl bir araya geldiğini ve bütün renklerin bütün milletlerin bir araya gelip topraklar için canını hiç gözünü kırpmadan verdiğinin aslında belgesidir Çanakkale. Bu açıdan da bir zorlukla karşılaşırsak Çanakkale ruhunu hemen hatırlayıp o ruhla birbirimize destek olmalıyız ki; oluyoruz bütün bir deprem anında bütün Türkiye tek yürek oluyor oraya can kan oluyor bu anlamda Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın ev sahipliğinde salona gelen Fatsalılarla birlikte Çanakkale ruhunun ne kadar önemli olduğunun hep birlikte idrak etmeye çalıştık.” diye konuştu. Programın sonunda Belediye Meclis Üyesi Muharrem Okyay Sarıhan ve İlçe Müftüsü Hamza Bayram yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba’ya çiçek takdiminde bulundu. Yazar ve iletişim uzmanı Fatih Akbaba okurlarının kitaplarını tek tek imzaladı.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Sofyan Grubu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan’ın da katılım sağladığı konser, Şef Hayri Şensu yönetiminde gerçekleşti.
Türk Polis teşkilatının 180. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Fatsa Hükümet konağı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda su taşkınlarının önüne geçmek ve altyapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla mazgal temizlik ve yeni mazgal yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla parke tamir çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde 4. etap kapsamında inşa edilen 8 yeni dükkan, 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile sahiplerini bulacak.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri, bir aylık Ramazan molasının ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Doğa ile iç içe konumu, zengin mutfağı ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çeken tesis, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan Bayramı’nın 2. günü, esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Kibar, esnafları ziyaret ederek hem bayramlarını kutladı hem de halkla sıcak sohbetlerde bulundu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması, hava şartları nedeniyle Atatürk Parkı Amfi Tiyatro yerine Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programında, Fatsa halkı bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.
Henüz 4 yaşında olmasına rağmen dünyaya karşı sorumluluklarını çok iyi bilen Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu öğrencisi Enis Barış 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay tarafından ödüllendirildi. Çevre ve Sıfır Atık geri dönüşüm bilinci çok yüksek bir çocuk olan Enis Barış Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’ı şaşırttı.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dolunay Mahallesi Çeşme Sokak’ta yol açma ve iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yol genişletme, zemin düzenleme ve alt yapı iyileştirme işlemleri sürdürülüyor.