
Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü aracılığı köy okullarının kapalı kalmaması amacıyla başlattığı proje ile Fatsa Buharı mahallesinde tadilat edilen Köy Yaşam Merkezi Kültür Yardımlaşma Derneği'nin düzenlediği Yaz Şenliği programıyla açılarak hizmete girdi.
Yaz Şenliği programına Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.KURSLAR AÇILACAK
Programın açılış konuşmasını Buharı Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ertan Tepe gerçekleştirdi. Başkan Tepe köy yaşam merkezinde köy halkının yararına fındık yetiştiriciliği kursu ve arıcılık kursu faaliyetinin devam ettiğini söyledi.
48 ESKİ KÖY OKULUNUN 38'İ ONARILDI
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ise yaptığı konuşmada köy okullarının tekrar açıldıkça hayallerinin ve anılarının canlandığını belirterek, "Köylerimizdeki örflerimizi, adetlerimizi gelecek kuşaklara aktardığımız köy okullarımızı açmanın mutluluğunu, heyecanını yaşıyoruz. Şehrimizde son 3 ay içerisinde 48 Köy Yaşam Merkezimizin tadilatı tamamlandı, 10 Köy Yaşam Merkezimizin bakım onarım çalışmaları devam ediyor. Önceki Dönem Milli Eğitim Bakanımız ve Milletvekilimiz Mahmut Özer’e bu değerli projenin hayata geçirilmesinde verdiği emek ve gösterdiği özveri için şahsım ve Fatsalı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel organizasyonu hayata geçiren Buharılılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanımız Ertan Tepe’ye, Buharı Mahalle Muhtarımız Mehmet Emiralioğlu’na ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Eski köy okullarımız eğitim kültür ve sosyal açıdan bir çok organizasyonun yapılabileceği çok muazzam bir yaşam alanı oldu. Ben her zaman eğitime verdiği desteklerden dolayı sayın Ordu valimiz Tuncay Sonel beyefendiye, önceki dönem Milli Eğitim Bakanı Ordu Milletvekilimiz Mahmut Özer beyefendiye ayrı ayrı teşekkürlerimi şükranlarımı iletmek istiyorum ve bu güzel organizasyonun ev sahipliğini yapan değerli dernek başkanımız Ertan tepe beyefendiye ve mahalle muhtarlarımız Mehmet Emiralioğlu beyefendiye ayrı ayrı teşekkür ediyorum mahallemize hayırlı uğurlu olsun." dedi.
MÜZİK ZİYAFETİ VERİLDİ
Yapılan protokol konuşmalarının ardından dernek başkanı Ertan Tepe tarafından Kaymakam Avni kula'ya Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a, İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya'ya ve yaz şenliğine destek veren iş insanlarına plaket takdimi yapıldı. Programın son bölümünde ise yerel müzisyenler tarafından konser ziyafeti verildi.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.