Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Mimar Ruhi Özbay, Bolaman Mahallesi’nde uzun yıllardır Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisinde bulunan imar planlarının artık Fatsa Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanına dahil edildiğini açıkladı.
Özbay, 2015 yılından bu yana merkezi düzeyde yürütülen imar planlarının yerel yönetimlere devredilmesiyle birlikte, bölgenin yatay mimari esaslı, düzenli ve kontrollü bir yapılaşmaya kavuşacağını ifade etti.
“YÜKSEK YAPILAŞMA OLMAYACAK, BÖLGE DOĞASINA UYGUN GELİŞECEK”
Başkan Yardımcısı Özbay, sürece ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Bundan sonraki süreçte Bolaman imar planları artık belediyelerimizin sorumluluğunda olacak. Bu sayede hem turizmi koruyarak hem de tarihi ve kültürel dokuya zarar vermeden imar çalışmalarını tamamladık. Bölge, doğru planlamalarla yatay mimariyle daha düzenli bir yapılaşmaya kavuşacak. Yüksek yapılaşma yerine, bölgenin doğal dokusuna uygun kademeli plan hükümleri doğrultusunda inşaat izinleri verilecektir.”
“KAMU YATIRIMLARI İÇİN YENİ ALANLAR AÇILDI”
Özbay, imar düzenlemelerinin sadece bireysel yapılaşma açısından değil, kamu yatırımları bakımından da önemli fırsatlar sunduğunu vurguladı:
“Vatandaşlarımız artık imar konusunda daha hızlı ve kolay hizmet alabilecek. Bunun yanı sıra bölgede kamu yatırımlarına uygun alanlar da oluşturuldu. Bu da Bolaman’a eğitimden sağlığa, sosyal tesislerden turizme kadar pek çok yeni imkânın kazandırılmasına vesile olacak. Önümüzdeki dönemde Bolaman, hem imar kolaylığı hem de kamusal yatırımlarla büyük bir gelişim sürecine girecektir.”
Fatsa Belediyesi olarak, yatay mimari anlayışını esas alan projelerle bölgenin tarihi ve kültürel kimliğini koruyarak geleceğe taşıyacaklarını belirten Özbay, “Bolaman, doğal güzellikleriyle uyumlu bir şekilde planlı büyüyecek” ifadelerini kullandı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yol, kaldırım, park ve okul bahçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla hem trafik güvenliği hem de şehir estetiği güçlendiriliyor.