Fatsa Belediyesi, kahverengi kokarca zararlısına karşı yürütülen ortak mücadele kapsamında Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ile Azerbaycan Tarım Uzmanlarından oluşan heyeti ağırladı.
Gerçekleştirilen toplantıya; Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Bitki Sağlığı ve Karantina Daire Başkanı Yalçın Ocak, Bitki Koruma Ürünleri Daire Başkanı Dr. Nesrin Çakır, Kahverengi Kokarca Mücadelesi Konu Uzmanı Hüseyin Akyazı, Fumigasyon Uygulamaları Konu Uzmanı Melahat Çalık, Bitki Koruma Ürünü Uygulamaları Konu Uzmanı Ümit Uğur Bahçe, Azerbaycan heyetinden ASA Bitki Koruma ve Fumigasyon Merkezi Başkanı Ceyhun İbrahimov, FAO Azerbaycan Proje Koordinatörü Emin Mammadli, ASA Fumigasyon Dairesi Başkanı Shahriyar Orujzada, ASA Başmühendisi (Abşeron Bölge Merkezi) Revan Safarov, ASA Balakan Bölge Merkezi Başkanı Turaj Safari ve ASA Ziraat Mühendisi (Şemkir İlçe Merkezi) Zaur Guliyev katıldı.
İL TARIM MÜDÜRÜ BAYRAM AY’DAN BRİFİNG
Toplantı, ASA Bitki Koruma ve Fumigasyon Merkezi Başkanı Ceyhun İbrahimov ile Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram Ay’ın sunumuyla gerçekleştirildi. Programa ayrıca Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan ve Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu da katılım sağladı.
Toplantıda kahverengi kokarca zararlısına karşı etkili mücadele yöntemleri, saha uygulamaları ve Türkiye-Azerbaycan arasında bilgi paylaşımını güçlendirecek ortak çalışmalar değerlendirildi.
“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar toplantıda yaptığı konuşmada, “Fındık üretiminde verim ve kaliteyi korumak amacıyla sürdürülen bu önemli çalışmalara ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduk. Fatsa Belediyesi olarak, çiftçilerimizin yanında olmaya, bilimsel yöntemlerle ve tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde bu mücadeleyi sürdürmeye devam edeceğiz. İlçemize gösterdikleri ilgi ve desteklerinden dolayı tüm heyetlere teşekkür ederiz.” dedi.
Heyet Fatsa belediyesi’ndeki toplantının ardından Meşebükü Mahallesi’nde Ahmet Şanlı‘nın bahçesine kokarca ile ilgili mücadeleyi uygulamalı olarak Azerbaycan heyetine anlattılar.
Başkan Kibar: “Önceliğimiz hasta, yaşlı ve acil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği”
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve özverili çalışmalarıyla, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı rengârenk bir görünüme kavuştu. Drone ile havadan görüntülenen alan, estetik düzenlemeleriyle izleyenleri büyüleyen bir manzara oluşturdu.
Fatsa Belediyesi, üretimin ve istihdamın kalbi olan Özel Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin ekonomik gücünü artırmaya devam ediyor. Son üç yılda üretim kapasitesini yükseltecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek önemli projeleri hayata geçiren belediye, sanayi altyapısını modernize ediyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Evcim, Fatsa Anadolu Lisesi’nde “Fatsa’da Yürütülen Arkeolojik ve Sanatsal Çalışmalar” konulu bir konferans gerçekleştirdi.
İMAM HATİP LİSELERİ: BİLİMDEN SANATA KAPSAMLI BİR EĞİTİM SUNUYOR
Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü programı gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi, kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyor.
Fatsa Belediyesi, ilçenin köklü geçmişine ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmak adına önemli projeleri hayata geçiriyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tarihi dokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü organizesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Ali Çoban tarafından belediye personeline yönelik “Meme Kanseri Farkındalığı” konulu eğitim programı düzenlendi. Ekim ayının “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” olması dolayısıyla gerçekleştirilen eğitimde, erken teşhisin önemi ve kanser tarama programları hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.
Fatsa’da 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü dolayısıyla anlamlı ziyaretler gerçekleştirildi. Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan ve Belediye Veteriner İşleri Müdürü Ebru Biçim, kadın üreticilerle bir araya gelerek emek dolu çalışmalarına yerinde tanıklık etti.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü modernleşme ve estetik düzenleme çalışmaları kapsamında Dumlupınar Mahallesi’nde kapsamlı bir çevre düzenleme projesi başlattı. Çalışmalar çerçevesinde mahallede toplam 3.500 metrekare begonit taşı döşeme ve aydınlatma sistemi yenileme çalışmaları yürütülüyor.