
Fatsa Belediye Başkanlığı Kasım 2022 tarihi itibariyle İçişleri Bakanlığı tarafından sağlanan e-belediye otomasyon sistemine geçmesi nedeniyle 2023 yılı itibariyle, geçilen e- belediye otomasyon sistemi üzerinden sicil ve beyana dayalı vergilerde, MERNİS ( Merkezi Nüfus İdare Sistemi), TAKBİS (Tabu ve Kadastro Bilgi Sistemi) ve MAKS (Mekânsal Adres Kayıt Sistemi) sistemine entegreli olarak veri güncelleme ve eşleşme işlemlerine hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu işlemler için Belediye'nin giriş katında vatandaşlara daha hızlı ve verimli hizmet sunabilmek için başvuru masaları oluşturuldu.
“GÜNLÜK BİN ADET GÜNCELLEME VE EŞLEŞME İŞLEMİ YAPILIYOR”
Toplam eşleşecek Bina, Arsa ve Arazi için yaklaşık 255.000,00 beyan bulunduğunu söyleyen Fatsa Belediyesi Mali Hizmetler Müdürü Olgun İnağ, “Yaklaşık olarak 60.000,00 beyan güncelleme ve eşleşme işlemleri tamamlanmıştır. Günlük ortalama 1000 adet güncelleme ve eşleşme işlemleri yapılmakta olup, 2023 Ekim sonu itibariyle bitirilmesi planlanmaktadır. Konu ile ilgili olarak mükelleflerimize SMS, belediye hoparlör ilanı ve Belediye Wep Sitesi üzerinde gerekli bilgilendirme işlemleri yapılmaktadır. Ayrıca 2023 yılı için tahakkuk eden emlak vergisi, çevre temizlik vergisi ve ilan ve reklam vergilerinin 1. Taksit ödemelerinin 31 Mayıs 2023 tarihine kadar yapılması gerektiği, vadesinde ödenmeyen vergi alacaklarının 6183 Sayılı A.A.T.U.H.K’nun 51. Maddesi kapsamında aylık %2,5 zam yediğini hatırlatmak isterim." dedi.
“VERGİ AFFINDAN FAYDALANMAK İÇİN SON BAŞVURU 30/06/2023 ”
Halk arasında vergi affı olarak bilinen, 7440 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanunun halen yürürlükte olduğunu, Kanun kapsamında, vadesi 31/12/2022 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde bu Kanunun yayımı tarihi itibariyle ödenmemiş bulunan vergi borçlarının yapılandırılması için son başvuru tarihinin 30/06/2023 de sona erdiğini, mükelleflerin geçmiş dönem borçlarının yapılandırılarak kanunun getirmiş olduğu avantajlardan faydalanması önemlidir.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.

Dost Eli 2026 Projesi kapsamında Fatsa Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen “Dost Eli 2026 Projesi Fatsa Resepsiyonu” yoğun katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Gülyalı Belediye Başkanı Medet Sipahi, Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek, Gülyalı İlçe Başkanı Latif Aydoğdu, Bremen Galatasaray Taraftarlar Derneği Başkanı Hasan Küşneci, Almanya Ordu Tanıtım Elçisi Mehmet Şaşmaz, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve yurt dışından gelen davetliler katıldı.

Fatsa’nın tarihi ve kültürel zenginlikleri, düzenlenen anlamlı bir gezi programıyla bir kez daha gözler önüne serildi.