FATBEL A.Ş İş Güvenliği Uzmanı ve Birinci Derecede Yangın Eğitici Eğitmeni Latif Durmuş tarafından Fatsa Belediyesi Organize Sanayi Bölgesi Kademe Yerleşkesinde 2021 yılı acil durum eylem planı çerçevesinde organize edilen yangın eğitimi ve yangın tatbikatı eğitimine 100’ün üzerinde personel katıldı
Fatsa Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından birim personelleri ve Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personellere “6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu” ve “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” ve “Binaların Yangından Korunması Hakkındaki Yönetmelik” kapsamında yangın eğitimi ve yangın tatbikatı eğitimi teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirildi.
Destek Hizmetleri ve Temizlik İşleri personellerine ayrı ayrı yapılan yangın eğitimi ve yangın tatbikatı eğitiminde FATBEL A.Ş İş Güvenliği Uzmanı ve Birinci Derecede Yangın Eğitici Eğitmeni Latif Durmuş tatbikatta yangınla mücadele kurallarının öğrenilmesi, yangında alınacak ön tedbirler, yangın eğitimi, yangın güvenlik konuları, yanma ve yangın, söndürme maddeleri, yangına müdahale durumları, söndürme cihaz ve ekipmanların kullanımı anlattı.
FATBEL A.Ş İş Güvenliği Uzmanı ve Birinci Derecede Yangın Eğitici Eğitmeni Latif Durmuş Yangın Eğitimi ve tatbikatı işyerlerinde acil eylem planı çerçevesinde muhakkak yılda bir kez yapılması gerektiğini belirterek, “Acil durumlar eğitimi, iş yerlerinde meydana gelebilecek olan afet, yangın, terör olayları gibi durumlarda çalışanların neler yapmaları gerektiği, nasıl davranmaları gerektiği ile ilgili içerikleri kapsayan eğitimlerdir. Acil durum eğitimi çalışanlara verilmesi gereken zorunlu bir eğitimdir. İşletmenin bulunduğu bina ve çevresi de göz önünde bulundurularak acil durumu eğitimi verilir. İş yerlerinde acil durumlar için görevlendirilecek uygun donanıma sahip acil durum ekibi belirlenmelidir. Acil durumlar için bir acil durum planı hazırlanmalıdır. Hazırlanan acil durum planının, uygulanabilirliğinden emin olmak için iş yerinde tatbikat yapılmalıdır.
Yangın tatbikatında Destek Hizmetleri Müdürü Yener Şahin, İnsan Kaynakları Müdürü Gülçin Zan, Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva’da hazır bulundular.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yol, kaldırım, park ve okul bahçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla hem trafik güvenliği hem de şehir estetiği güçlendiriliyor.