Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Kurban Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayarak tüm vatandaşların bayramını tebrik etti.
Bayramların, toplumsal dayanışmanın ve kardeşliğin en güçlü şekilde hissedildiği özel günler olduğuna vurgu yapan Başkan Kibar, Fatsalı hemşehrilerine sağlık, huzur ve bereket dolu bir bayram diledi.
BAŞKAN KİBAR MESAJINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:
“Bayramlar, milli ve manevi değerlerimizin pekiştiği, kırgınlıkların unutulduğu, sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu müstesna zamanlardır. Kurban Bayramı da paylaşmanın, yardımlaşmanın ve ihtiyaç sahiplerini gözetmenin önem kazandığı kutsal bir bayramdır. Bu özel günlerin ruhuna uygun olarak, gönüller yapmalı, büyüklerimizi ziyaret etmeli, dargınlıkları bir kenara bırakmalıyız.”
“Fatsa Belediyesi olarak hemşehrilerimizin huzur içinde bir bayram geçirebilmesi için ilgili birimlerimizle görevimizin başında olacağız. Temizlikten ulaşıma, kurban kesim alanlarından zabıta hizmetlerine kadar her detay titizlikle planlandı. Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; bayramın ülkemize ve tüm İslam âlemine barış, kardeşlik ve huzur getirmesini temenni ediyorum.”
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında yeşil alan ve çevre düzenleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
Fatsa Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ilçede bulunan ilkokul ve anaokullarını ziyaret ederek çocuklara hayvan sevgisi, empati ve can dostlarımızın korunması konularında eğitim veriyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Müdürlüğü organizesinde, “Fatsa Kültür, Sanat ve Turizm Çalıştayları” kapsamında Kültür Varlıkları Çalıştayı düzenlendi.
Fatsa Huzurevinde yaşamlarını sürdüren yaşlı bireyler, el emeği göz nuru ürünlerini Cumhuriyet Meydanı’nda açılan sergide vatandaşlarla buluşturdu. Büyük bir özveriyle hazırlanan ve gönül izlerini taşıyan birbirinden özel eserler, sergiyi gezenlerin beğenisini topladı
1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ile Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, 2025 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında personeline yönelik önemli bir farkındalık programı düzenledi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 25 Eylül – 1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiye Haftası kapsamında Ordu Büyükşehir Belediyesi Fatsa İtfaiye Grup Amirliği’ni ziyaret etti. Başkan Kibar, ziyaretinde hem itfaiye personeli ile bir araya geldi hem de geleceğin küçük itfaiye gönüllüleriyle buluştu.
Fatsa Belediyesi, ilçenin farklı noktalarında sürdürülen çalışmalarla hemşehrilerin daha güvenli ve konforlu bir ulaşım imkânına kavuşmasını hedefliyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kırsal mahallelerde özellikle yaşlı, hasta ve engelli vatandaşların ulaşımda zorlandığı yolların öncelikli olarak tamamlandığını açıkladı. Başkan Kibar, “89 mahallemizin her noktasına dokunmaya, hemşerilerimize hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin farklı noktalarında bakım, onarım ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor. İlçe genelinde yol, kaldırım, park ve okul bahçelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla hem trafik güvenliği hem de şehir estetiği güçlendiriliyor.