Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, lise öğrencileriyle buluştuğu ‘Kariyer Günleri’ programında tecrübelerini paylaşarak üniversite yolundaki gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
BAŞKAN KİBAR’DAN GENÇLERE, “ KENT MOBİLYALARI ÜRETİM ATÖLYESİ” MÜJDESİ.
“TÜRKİYE’NİN SİZİN GİBİ GENÇLERE İHTİYACI VAR”
“HEDEFLERİNİZİ DOĞRU BELİRLEYİN, HEDEFLERİNİZİN HAKKINI VERİN”
“KENDİNİZİ KEŞFEDİN, KENDİNİZİ TANIRSANIZ GÜÇLÜ BİR BAŞARI ELDE EDERSİNİZ ”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, lise öğrencileriyle buluştuğu ‘Kariyer Günleri’ programında tecrübelerini paylaşarak üniversite yolundaki gençlere önemli tavsiyelerde bulundu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem kibar, öğrenci ve genç dostu belediyecilik anlayışı ile projelerini bir bir hayata geçirirken, okullarda düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinliklerinde öğrencilerle buluşarak tecrübelerini paylaşmaya devam ediyor.
KARİYER GÜNLERİNİN SON DURAĞI GAZİ MTAL…
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile sürdürülen “Kariyer Günleri”’ programının son durağı Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi oldu. Öğrencilere başarı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulunan Başkan Kibar, ‘Olmazsa olmazımız’ olarak nitelendirdiği gençlerin taleplerini bizzat dinliyor, sorularını tek tek cevaplıyor.
“DOĞRU MESLEK SEÇİMİ, KENDİNİZİ TANIMAKTAN GEÇİYOR”
Kendisinin de aynı dönemlerden geçip buralara geldiğini belirten Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Doğru meslek seçimine giden yolun ilk önce kendinizi tanımaktan geçiyor. Doğru meslek seçimini yapabilmek için kariyer yolculuğunda belirlenmesi gereken önemli noktalarda fark yaratabilmek için araştırmacı, sabırlı ve tutkulu olmak çok önemlidir. Türkiye’nin her meslekten insana ihtiyaç duymaktadır. Önemli olan, mesleğimizi en iyi şekilde yapmaktır. Üniversite diplomasına zaten sahip olmalıyız. Eğitim boyunca bilgi dağarcığınızı geliştirmelisiniz. Hangi işi yaparsanız yapın, donanımlı ve bilgili olmalıyız. Sadece masa başı iş düşünmemelisiniz. Doğru hedefler belirlemelisiniz. İngilizcenin yanında bir iki dil daha öğrenmelisiniz. Moral ve motivasyonunuzu yüksek tutmalısınız. Sadece istemek olmaz. Hedeflerinizin hakkını vermelisiniz. Ne yaparsanız yapın; severek, keyif alarak yapın. İleriye yönelik kararlı hedefleriniz var ve biz bunları gerçekleştirebileceğinize kesinlikle inanıyoruz.” dedi.
“GENÇLER KENT ÜRETİM ATÖLYESİNDE ÜRETECEK”
Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek “Kent Mobilyaları Atölyesi” projesi ile ilgili açıklama yapan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “ Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında, “Gençlerin Gücü Fatsa’nın Gücü” projemiz ile hem belediyemizin hem de çevre il ve ilçe belediyelerinin kent mobilyaları ihtiyacını karşılamak amacıyla kent mobilyaları üretim atölyesi kısa bir süre içerisinde faaliyete geçiriyoruz. Buradan mezun olacak kardeşlerimiz içerisinden başarılı olan öğrencilerimizi bu atölyede istihdam etmeyi planlıyoruz. Bu projeyi, örnek model proje olarak yaptık. Yapmış olduğumuz bu projeye de, “Gençlerin Gücü, Fatsa’nın Gücü” adını verdik. Gençlerimizin gücünün buradaki üretime çok büyük katkısı olacak. Bugün bir atölye kapsamında yapılan proje, yarın bir fabrikaya dönüşebilir. Buradan çıkacak olan işlerin kurumsallığı çok önemli. Belki, Fatsa ve çevre ilçelerimizin kent mobilyalarını üretmekle kurmuş olduğumuz hayal, yarın farklı illere satışlar yapabileceğimiz bir fabrikaya dönüşebilir. Proje, tamamen genç kardeşlerimizin emekleriyle oluşacak. Buradan herhangi bir kar amacı gütmeyi düşünmüyoruz. Projemizin amacı, şehrimizde kent mobilyalarını gençlerimizle üreterek, bu atölyeyi geliştirerek büyütmek. Gençlerimizin hayali üzerine koyacağı emek, göstereceği gayret ile atölyeyi fabrikaya dönüştürme noktasında sağlayacağımız tüm imkanları seferber etmeye hazırız.” diye konuştu.
Samimi bir ortamda ve son derece verimli bilgilerin paylaşıldığı Kariyer Günü etkinliği, öğrencilerle toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 106. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında 19 Mayıs'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuna giden yolda atılan ilk adım olduğunu vurgulayarak, bu günün milletimizin azim ve kararlılığının, bağımsızlık ve özgürlük aşkının sembolü olduğunu ifade etti.
Fatsa Belediyesi, Fatsa Ziraat Odası ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle, 15 Mayıs İklim Günü dolayısıyla “Fatsa 7’den 70’e Sürdürülebilir Çevre ve Tarım ile İklim Değişikliğine Direniyor” başlıklı program düzenlendi.
15-21 Mayıs Aile Haftası kapsamında, Fatsa Kaymakamlığı, Fatsa Belediyesi ve Fatsa Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü koordinesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.
Fatsa’da 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü, Fatsa Belediyesi ve Ziraat Odası iş birliğiyle düzenlenen anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen organizasyonda, toprağın bereketiyle üretim yapan çiftçiler, kendi elleriyle yetiştirdikleri doğal ve şifalı ürünleri “Köylü Pazarı” stantlarında sergileyip satışa sundu.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı bünyesinde faaliyet gösteren Celaleddin Tandoğdu Atölyesi’nin Eğitmeni Sevda Duran ve kursiyerlerin hazırladığı “İzler” adlı Karma Resim Sergisi, sanatseverlerle buluştu. Fatsa Belediyesi'nin destekleriyle hayata geçirilen sergi, sanatın ve sanatçının birleştirici gücünü bir kez daha gözler önüne serdi.
“HER BİREYİN ENGELLERDEN ARINMIŞ BİR YAŞAM HAKKI VARDIR”
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kibar, mesajında engelli bireylerin toplumda hak ettikleri yeri alabilmeleri için duyarlılığın ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, şehir trafiğini rahatlatacak önemli bir proje hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Kibar, şehrin 6 noktasında bulunan kavşaklarda akıllı kavşak modeline geçileceğini ve bu kapsamda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından ihalenin 25 Mayıs’ta gerçekleştirileceğini duyurdu.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Anneler Günü dolayısıyla anlamlı bir sürprize imza atarak, Fatsa Belediyesi sosyal tesislerinde duygusal anların yaşanmasına vesile oldu.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak, kent estetiği ve halk sağlığını önceleyen bahar temizliği çalışmalarımıza Fatih Mahallesi Akıltepesi mevkiinde devam ediyoruz.
Fatsa Belediyesi, kadın ve erkek vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği mesleki eğitim projeleriyle öne çıkıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor.