Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, 47 üye devletten 100 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimi temsil eden “Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ne” asil üye olarak seçildi.
ORDU BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR.MEHMET HİLMİ GÜLER VE FATSA BELEDİYE BAŞKANI İBRAHİM ETEM KİBAR AVRUPA KONSEYİ YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİMLER KONGRESİNE KATILMAK ÜZERE FRANSA’YA GİTTİLER.
BAŞKAN HİLMİ GÜLER’E, BAŞKAN KİBAR EŞLİK EDİYOR
Toplantı için Fransa’ya giden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’e, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar eşlik ediyor. Kongreye Türkiye’den iki Belediye Başkanının katılım sağlaması ve başkanların Ordu’dan olması ayrıca değerli ve kıymetli. Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Kurul Toplantısı öncesinde, heyet üyeleri ve siyasi gurup üyeleri ile ön koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.
Kongre, Avrupa çapında 100 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimin seçilmiş temsilcilerinin, sorunlarını tartıştıkları, deneyimlerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere ifade edebildikleri bir forum ortamı sağlıyor.
AVRUPA KONSEYİ YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİMLER KONSEYİ
Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, Avrupa Konseyi’nin yerel ve bölgesel yönetimleri temsil eden temel organı. 1949 yılında kurulan Avrupa Konseyi, Avrupa çapında görev yapan ilk ve en geniş siyasi organizasyon. Vatandaşlara en yakın idari birim olması sebebiyle kurum içinde yerel ve bölgesel yönetimlere ayrıcalıklı bir değer atfediliyor. İnsan haklarının korunması, geliştirilmesi; hukuk devleti ve çoğulcu demokrasi ilkelerine saygının sağlanması amacıyla görev yapan Avrupa Konseyi’nin 47 üye ülkesi var ve merkezi Strasburg’dadır. Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi dışında Avrupa Konseyi’nin temel organları arasında Bakanlar Komitesi, Parlamenterler Meclisi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi yer alıyor. Kongre, yerel ve bölgesel politikaların tüm alanlarında çalışmalar yürütüyor.
YEREL VE BÖLGESEL YÖNETİCİLERİ BİR ARAYARA GETİRİYOR
Avrupa Konseyi, yerel ve bölgesel yönetim temsilcilerini bir araya getirmek üzere 1957 yılında “Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Daimi Konferansı oluşturuldu; 1994 yılında Bakanlar Komitesi’nde aldığı karar uyarınca “Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Daimi Konferansı” bugünkü “Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi”ne dönüşmüştü.
KONGRENİN GÖREVLERİ VE FAYDALARI
Kongre, Avrupa çapında 100 binin üzerinde yerel ve bölgesel yönetimin seçilmiş temsilcilerinin, sorunlarını tartıştıkları, deneyimlerini paylaştıkları ve görüşlerini hükümetlere ifade edebildikleri bir forum ortamı sağlar.
Yerel ve bölgesel yönetimleri temsil ederek ulusal ve uluslararası organizasyonlarla yakın işbirliği yapar.
İşleyen bir demokrasi için temel teşkil eden halka açık oturumlar ve konferanslar düzenler. Bütün konsey üyesi ülkelerde yerel ve bölgesel demokrasinin durumu hakkında ülke raporları hazırlar ve Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı ilkelerinin nasıl uygulandığını izler. Avrupa Konseyi üye 47 ülkede gerçekleştirilen yerel ve bölgesel seçimlere zaman zaman gözlemci gönderir ve raporlar hazırlar. Kongre, yerel ve bölgesel yönetimlerle ilgili politikaların çerçevesini belirleyen sözleşmeler hazırlar ve bunların uygulanmasını sağlar.
Fatsa’da Kahverengi Kokarca Zararlısı ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediyesi tarafından mahalle muhtarlıklarına hibe edilen 120 adet ULV Cihazı ile (Ultra Low Wolume) kırsal mahallelerde evler, ahırlar, ambarlar ve serendiler Tarım Bakanlığı’ndan gönderilen ilaçlarla ilaçlanmaya başladı.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, istenmeyen kokuların oluşmaması için ilçe genelinde bulunan yeraltı ve yerüstü konteynerlerini düzenli olarak temizliyor.
Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erdem Yuva, ilçede haftanın 6 günü kurulan pazarların ardından oluşan çevre kirliliğine dikkat çekerek pazarcılara önemli bir çağrıda bulundu. Pazarcı esnafından pazar yerlerinin temiz tutulması konusunda daha duyarlı davranmalarını isteyen Yuva, çevremizi temiz tutmak, atıklarımıza sahip çıkmak tüm vatandaşların olduğunu gibi pazarcı esnafının da sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Fatsa Belediyesi, ilçede etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirgemek için tüm ekipleriyle seferber oldu. Karla mücadele ekipleri 7/24 mesai esaslı ulaşımda aksamaya izin vermedi.
Ekiplerimiz, şehrin dört bir tarafında karla mücadelesini sürdürüyor. Dün gece yarısından itibaren ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı sonrası Fatsa Belediyesi ve Ordu Büyükşehir Belediyesi koordineli olarak tüm ekipleriyle harekete geçti.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar 24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla ilçe merkezi ve kırsalda bulunan tüm okullara günün anısına yaş pasta sürprizi yaptı.
Fatsa Belediyesi’nden Yoğun Çalışma Mesaisi: Mahallelerde İyileştirme ve İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
Fatsa Belediyesi, tarım ve hayvancılık alanında önemli sorunlardan biri olan kahverengi kokarca zararlısı ile mücadele kapsamında çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçedeki tüm mahalle muhtarlıklarına ULV (Ultra Low Volume) cihazlarının dağıtılmasının ardından, özellikle kışlak bölgelerde zararlıya karşı ilaçlama faaliyetleri hız kazandı.
Atıkların kaynağında ayrıştırılması ile birlikte atık miktarının azaltılması, kaynakları israf ederek kullanılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi 12 Mobil Atık Getirme Merkezi olmak üzere 100 Adet Mavi Geri Dönüşüm Kumbarasını daha dağıtıma çıkardı.
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, hava koşullarını da avantaja çevirerek şehir genelinde yürüttükleri çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Vatandaşların daha temiz, düzenli ve estetik bir çevrede yaşamaları adına büyük bir titizlikle hareket eden ekipler, birçok noktada eş zamanlı olarak peyzaj ve temizlik faaliyetleri gerçekleştiriyor.