Ordu'nun Fatsa ilçesinde yeni doğmuş ve bir bacağı kırık yavru karaca ihbarını alan Fatsa Belediyesi Veterinerlik Hizmetleri Müdürü Ebru Biçim zor arazi şartlarına rağmen yavru karacaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra hayvan ambulansı ile Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.
Veteriner Ebru Biçim Yavru karacanın hayvan Hastanesi'nde ameliyat edilip iyileştikten sonra tekrar doğaya bırakılacağını söyledi.
“HAYVAN AMBULANSI İLE İLK MÜDAHALE YAPILDI”
Tayalı mahallesinde fındık bahçesinde tırpan motoru ile yabani ot temizliği yapan Halil Usta bir fındık ocağı dibinde yavru bir Karaca gördü. Yavru Karacanın bacağının kırık olduğunu anlayan Halil Usta köyün din görevlisi vasıtasıyla Fatsa Belediyesi’ne ulaştı ve ihbarı alan Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri Hayvan ambulansı ile Tayalı mahallesine giderek yavru karacaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Fatsa merkeze getirerek tedavisi yapılmak üzere Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. Yavru Karaca yapılacak tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakılacak.
“KARACAYA HİÇ DOKUNMADAN YETKİLİLERE HABER VERDİK”
Tayalı köyü Çaldum mahallesinde çiftçilik yapan Halil Usta bahçede tırpan motoru ile yabani ot temizliği temizliği yaparken yavru Karacayı fark ettiğini belirterek, “Sol tarafının üzerine yatıyordu. Sağ ayağının gözüktüğü halde bir tarafı kırık olduğunu hissettim, ellemedim, ilk önce köyümüzün imamına haber verdim, o muhtarımıza haber verdi, o da Belediye ekiplerine haber verdi. Fatsa Belediyesi buraya hayvan ambulansı ile geldi. Bu zamana kadar böyle bir şey görmedik. Gerçekten de güzel oldu inşallah yavru Karaca kurtulur.” dedi.
“YAVRU KARACA GÖRÜLDÜĞÜNDE HİÇ DOKUNULMAMALIDIR”
Fatsa Belediyesi Veteriner Hizmetleri Müdürü Ebru Biçim ise Belediye Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ihbar hattına yaralı bir karaca anonsu geldikten sonra Tayalı köyüne giderek hızlı bir şekilde müdahalede bulunduklarını ifade ederek, “Karaca 3 günlük yeni doğmuş bir yavru. Göbek kordonu kurumuş. Böyle durumlarda genellikle köylerden özellikle Nisan sonu Mayıs ortaları gibi karacaların doğum zamanı. Özellikle tırpan yapılırken bolca yavru karaca görülebilir. Biz böyle anlarda Karacanın sağlam olup olmadığını ya sağlam değilse o zaman müdahale ediyoruz. Ama diğer türlü yavru bir karaca gördüklerinde genellikle ihbar hattına burada yalnız bir karaca var deniliyor. Böyle durumlarda halkımızdan rica ediyoruz onun annesi yakınlarda yemleniyordur. Bu durumlarda biz kişilerin hayvana müdahale etmesini istemiyoruz. Bugünkü gelen ihbarda sorduğum soru yaralı olup olmadığıydı. Yaralı olduğu bilgisine ulaşıldı. Gelip yerinde müdahale ettik. Sol arka bacağında kırık olduğu gözlemlendi. Doğada bu şekilde zaten yaşayamaz. Hızlı bir şekilde onu alıp hayvan hastanesine gönderimini sağladık.” şeklinde konuştu.
Fatsa Belediyesi, kadın ve erkek vatandaşların istihdama katılımını artırmak amacıyla çeşitli kurumlarla iş birliği içinde hayata geçirdiği mesleki eğitim projeleriyle öne çıkıyor. Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın öncülüğünde yürütülen bu çalışmalar, hem bireysel gelişime hem de yerel ekonomiye katkı sağlıyor.
Fatsa Belediyesi, sosyal tesislerinde anlamlı ve keyifli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Çatalpınar Anaokulu öğrencileri, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Tatlı Workshop" etkinliğine katılarak hem öğrendi hem eğlendi.
Fatsa Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri, ilçenin farklı noktalarında altyapı ve yol çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda, Yenipazar Mahallesi Çerkezler Sokak’ta yol açma çalışmaları sürdürülürken, Bağlarca Mahallesi Aşağımahalle Sokak’ta ise boru döşeme çalışması gerçekleştiriliyor.
FINDIK BAHÇELERİNDE İNCELEME VE DESTEK MESAJI
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Sayın Şemsi Bayraktar, Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan ve fındık başta olmak üzere birçok tarım ürününe ciddi zarar veren zirai don olaylarının ardından ilimize gelerek bir dizi incelemelerde bulundu.
MAYIS AYI İTİBARİYLE 1.TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLAMIŞTIR
Fatsa’da ilk kez gerçekleşen ve Karadeniz bölgesinde tarım sektörüne yön veren önemli organizasyonlardan biri olan Karadeniz Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, üç gün boyunca 144 bin kişiyi ağırladı. Bölge çiftçileri, üreticiler ve sektör temsilcileri fuara yoğun ilgi gösterdi.
Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı’nı başarıyla tamamlayan Fatsa, üç gün boyunca bölgesel tarımın ve üretimin merkezi haline geldi. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, fuara ilişkin yaptığı değerlendirmede organizasyonun hem içerik hem de katılım açısından büyük bir başarıyla geçtiğini belirtti.
Fatsa’da ve Ordu genelinde bir ilk olma özelliği taşıyan Karadeniz Ordu Tarım, Hayvancılık ve Fındık Fuarı, görkemli bir açılış töreniyle ziyaretçilerine kapılarını açtı. Tarım sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getiren bu önemli organizasyonun açılışı; Ordu Valisi Sayın Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Sayın Avni Kula, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Arslan Soydan, Ordu İl Tarım ve Orman Müdürü Sayın Kemal Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ve çok sayıda protokol üyesinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçe genelinde yaşam kalitesini artırmak, ulaşımı kolaylaştırmak ve altyapıyı güçlendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şehrin farklı noktalarında eş zamanlı olarak yürütülen projelerle Fatsa, daha modern ve yaşanabilir bir ilçe kimliği kazanıyor.
Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşam kalitesini artırmak ve ulaşımı daha güvenli hale getirmek amacıyla yol genişletme, yol dolgu ve tahkimat ile kanal temizliği çalışmalarını eş zamanlı olarak sürdürüyor.