Fasa Belediyemiz yaz aylarında bölgemizde oluşan aşırı yağışlardan dolayı olası bir sel, muhtemel taşkınları koruma altına almak ve en aza indirmek için açık ve kapalı dere yataklarının temizlik,
Bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Daha önceden ani yağmur suyu taşkınlarının olduğu Kurtuluş mahallesi Kantarcılar Deresi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Bülbül Deresi ve Dumlupınar mahallesi Sıfır Kilometre’de temizlik ve bakım onarım çalışmalarını sürdüren Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipler tedbiri elden bırakmıyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar ilçede sele maruz kalma riskini önlemek adına sel konusundaki uyarıları ilgili kurumların resmi yazılarıyla ve TV’lerden takip ettiklerini belirterek, “Ekiplerimiz bu kapsamda dere temizleme ve ıslah çalışmalarını sürdürüyor. Her zaman söylediğimiz gibi vatandaşlarımız da her eline geçeni gelişi güzel dereye atmamalı. Dere temizliklerinde çöpe veya geri dönüşüme bırakılabilecek çok miktarda eşyalara rastlıyoruz. Bu gibi eşyalar derelerin tıkanmasına vesile olabiliyor. Bu bakımdan vatandaşların duyarlı olması lazım.
Fatsa Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Sofyan Grubu, sanatseverlere unutulmaz bir gece yaşattı. Belediye Başkan Vekili Muharrem Okyay Sarıhan’ın da katılım sağladığı konser, Şef Hayri Şensu yönetiminde gerçekleşti.
Türk Polis teşkilatının 180. yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Fatsa Hükümet konağı önünde çelenk sunma programı düzenlendi.
Fatsa Belediyesi, şehir genelinde altyapı hizmetlerine yönelik çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yağışlı havalarda su taşkınlarının önüne geçmek ve altyapı sorunlarını en aza indirmek amacıyla mazgal temizlik ve yeni mazgal yapım çalışmalarına aralıksız devam ediyor.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde vatandaşların güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamak amacıyla parke tamir çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.
Fatsa Özel Sanayi Sitesi'nde 4. etap kapsamında inşa edilen 8 yeni dükkan, 14-15 Nisan 2025 tarihlerinde gerçekleştirilecek ihale ile sahiplerini bulacak.
Fatsa Belediyesi Sosyal Tesisleri, bir aylık Ramazan molasının ardından yeniden hizmet vermeye başladı. Doğa ile iç içe konumu, zengin mutfağı ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çeken tesis, misafirlerini en iyi şekilde ağırlamaya devam ediyor.
Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ramazan Bayramı’nın 2. günü, esnaf ve vatandaşlarla bayramlaştı. Başkan Kibar, esnafları ziyaret ederek hem bayramlarını kutladı hem de halkla sıcak sohbetlerde bulundu.
Ramazan Bayramı dolayısıyla Fatsa Kaymakamlığı ve Fatsa Belediyesi iş birliğinde düzenlenen Geleneksel Kent Bayramlaşması, hava şartları nedeniyle Atatürk Parkı Amfi Tiyatro yerine Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu bayramlaşma programında, Fatsa halkı bir araya gelerek bayram sevincini paylaştı.
Henüz 4 yaşında olmasına rağmen dünyaya karşı sorumluluklarını çok iyi bilen Ömer Hüseyin Çağatay Anaokulu öğrencisi Enis Barış 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü nedeniyle Fatsa Belediyesi ziyareti sırasında Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay tarafından ödüllendirildi. Çevre ve Sıfır Atık geri dönüşüm bilinci çok yüksek bir çocuk olan Enis Barış Başkan Yardımcısı Ruhi Özbay’ı şaşırttı.
Fatsa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Dolunay Mahallesi Çeşme Sokak’ta yol açma ve iyileştirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşların daha güvenli ve konforlu ulaşım sağlaması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında yol genişletme, zemin düzenleme ve alt yapı iyileştirme işlemleri sürdürülüyor.