
“FATSA BÜYÜK SANAYİ SİTESİNİN GELİŞİMİNE HEP DESTEK OLACAĞIZ”
TBMM Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer, Fatsa Büyük Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti.
Milletvekili Özer’e Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, İl Başkanı, Selman Altaş, önceki dönem Milletvekili Metin Gündoğdu, Aybastı Belediye Başkanı Beytullah Geçtan, Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, İlçe Başkanı Yasin Sarıçiçek ve 28.dönem Milletvekili adayı İsa Yüksel’de eşlik etti.
Ordu Milletvekili Mahmut Özer’i kooperatif binası önünde Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Türkeli ve yönetim kurulu üyeleri ve esnaflar karşıladı. Özer kendisini bekleyen öğrencilerle de sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
Fatsa Büyük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı İbrahim Türkeli ziyaretlerinden dolayı AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer’e teşekkür etti.
“ÇIRAKLIK EĞİTİMİ BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
AK Parti Ordu Milletvekili Prof. Dr. Mahmut Özer ise yaptığı konuşmada Sanayi Sitesinde esnaf ve sanatkârlarla bir araya gelmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “Sanayi sitemizde yeni Mesleki Eğitim Merkezi’nin inşaatı devam ediyor. Hayırseverlerimize çok teşekkür ediyorum, mesleki eğitim merkezini belli bir aşamaya getirdi. Hızlı bir şekilde inşallah geleceğin ustalarının yetişmiş olduğu yaklaşık 4 bin tane çırağın eğitim aldığı mesleki eğitim merkezimiz çok güçlü bir şekilde hizmet etmeye devam edecek. Bakanlığım süresi içerisinde yapmış olduğumuz en önemli yatırımlardan bir tanesi çıraklık, kalfalık ve ustalık ile ilgili 3 bin 308 sayılı mesleki eğitim kanunundaki yaptığımız değişiklikler. Gerçekten o dönem içerisinde tüm Türkiye'de yaklaşık 159 bin çırak varken, bugün 1 milyon 400 bin çırağın olduğu bir iş dünyasının, işgücü piyasasının ihtiyaç duymuş olduğu, ara elemanın, çırakların, kalfalar, ustaların yetiştiği bir mesleki eğitim merkezi kapasitesine ulaşmış oldu. Bu gerçekten çok kıymetli. Biraz önce mesleki eğitim merkezindeki çırak olan 9. Sınıf öğrencilerimiz ile konuştuk. Eğitim aldıkları meslek alanlarında usta olmak, işyeri açmak için büyük bir heyecan duyuyorlar. Ben de bu süreçte onların eğitimlerine yapmış olduğunuz katkılardan dolayı şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
“BURANIN TALEPLERE DAHA ÇOK CEVAP VEREBİLEN BİR SANAYİ SİTESİ OLMASI YOLUNDA HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”
Fatsa’nın süreli büyüyüp genişlediğini, kapasitesinin her geçen gün arttığını ifade eden Milletvekili Özer, “Nasıl Organize Sanayi Bölgesi her geçen gün kapasitesini arttırarak 5 binin üzerinde vatandaşımıza istihdam imkânı sağlıyorsa aynı şey Büyük Sanayi Sitesi için de geçerli. Büyük Sanayi Sitesi gerçekten gelişmeye çok açık, altyapısı güçlü olan sanayi sitelerimizin başında yer alıyor. İnşallah Belediye Başkanımız İbrahim Etem Kibar’ın Ankara'da bize ifade etmiş olduğu genişleme ile ilgili süreçlerde biz de her türlü desteğimizi sağlayacağız. Buranın çok daha donanımlı, alanı genişlemiş, kapasitesi geniş, taleplere cevap verebilen bir sanayi sitesi olması yolunda her türlü desteği vereceğiz.” diye konuştu.

Fatsa Belediyesi tarafından turizmin yoğun uğrak noktalarından biri olan Yalıköy Mahallesi Belice Semti'nde çevre düzenleme çalışmaları gerçekleştirilirken gençlerin istifade etmesi için de bir voleybol sahası yapıldı. Belice Mahallesi sakinleri, hayata geçirilen hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'a teşekkür etti.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede haftanın altı günü kurulan semt pazarlarının ardından kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Özellikle Kapalı Pazar Yeri’nde esnafların gün sonunda tezgâhlarını toplamasının ardından geride kalan atıklar, ekiplerin titiz çalışmasıyla kısa sürede temizlenerek alan yeniden kullanıma hazır hale getiriliyor.

Fatsa Belediyesi tarafından Çerkezler Sanat Sokağı’nda düzenlenen Seramik Boyama Workshopu, her yaştan vatandaşın yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte katılımcılar, seramikleri kendi hayal güçleriyle boyayarak hem eğlenceli vakit geçirdi hem de el becerilerini ortaya koydu.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Altınordu ve Fatsa Kütüphanelerinin 2026 Yatırım Programı’na alınmasının ardından yaptığı açıklamada, bu gelişmenin Ordu’nun kültürel ve eğitim alanındaki geleceği açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

32 SPORCU, 6 İLDEN KATILIM, NEFES KESEN MÜCADELE
19. Karadeniz Offroad Kupası 1. Ayak Fatsa Yarışı, hafta sonu büyük bir heyecana sahne oldu. Fatsa Offroad Spor Kulübü’nün ev sahipliğinde, Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu iş birliğiyle düzenlenen organizasyona biri kadın olmak üzere toplam 32 sporcu katıldı. Trabzon, Giresun, Rize, Samsun, Kayseri, Adana ve Ordu’dan gelen sporcular, zorlu parkurda dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti.


Fatsa Basket Spor Kulübü öncülüğünde, Fatsa Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen 3x3 Sokak Basketbolu Turnuvası, Cumhuriyet Meydanı’nda büyük bir coşku ve yoğun katılımla tüm hızıyla devam ediyor.

Fatsa Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Son bir ay içerisinde ilçenin farklı mahallelerinde toplam 3.1 kilometrelik beton yol yapımı tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

Fatsa Belediyesi tarafından Geleneksel 13. Çınar Festivali kapsamında düzenlenen Plaj Voleybol Turnuvası başladı. Festival coşkusuna spor heyecanını da ekleyen organizasyon, birbirinden iddialı takımları plajda buluşturdu.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında Fatsa Belediyesi tarafından Yalıköy Mahallesi'nde düzenlenen konser programında Karadeniz müziğinin sevilen sanatçısı Ekin Uzunlar, binlerce hayranıyla buluştu. Alanı saatler öncesinden dolduran vatandaşlar, sanatçının seslendirdiği birbirinden sevilen eserlerle unutulmaz bir gece yaşadı.