
Fatsa Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü’nün birlikte yürüttüğü ‘Aile Okulu’ projesinin dördüncü konuğu Halk Eğitim Merkezi Drama Eğitmeni Naile Şahin “İletişimde Kelebek Etkisi ve Aile İçi Uyum” konulu eğlenceli bir drama eğitimi verdi.
Eğitim sırasında bir konuşma yapan Şahin aile yaşantısında dik yokuşların ve riskli inişlerin olduğunu söyledi. Ailenin olduğu yerde duran, stabil bir kavram olmadığını belirten Drama Eğitmeni Naile Şahin, “Aile ilerleyen, iyi veya kötü anlamda değişen, gelişen bir şeydir. Çabanız ölçüsünde bir yolculuktur ve bu yolculuğun güzel zamanları, hoş manzaraları olduğu gibi; dik yokuşları, riskli inişleri vardır. Yol boyunca iklim değişir, şartlar değişir ama güzel olan bu güzellikleri ve zorlukları tek başınıza değil yoldaşınızla birlikte yaşamanız omuzlanmanızdır. Burdan yola çıkarak “Aile İçi Uyum” ve “İletişimde Kelebek Etkisi” nedir diyerek hayatımıza birer ayna tutmanın önemiyle; mottomuzu “Yaşamda Neyle Karşılaşmak İstiyorsan, Yankısını Oluşturabilmek İçin Bunu Önce Sen Yapmalısın” olarak belirlemeliyiz.
KELEBEK ETKİSİ NEDİR?
İletişimde Kelebek etkisinin, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen isim olduğunu ifade eden Halk Eğitim Merkezi Drama Eğitmeni Naile Şahin, “Bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir. Toplum içinde yaşayan bireyler birbirleri ile etkileşim içindedir. Bu yüzden her davranışımızın çevremizde bir etkisi vardır. Günlük hayatımızda çok küçük gibi görünen olumlu iletişim davranışları büyük etkiler meydana getirebilir. Kelebeklerin küçük kanat çırpışları gibi günlük yaşamımızda ortaya koyacağımız olumlu davranışlar bel ki de olumsuz durumların önüne geçebilir. Kelebek etkisi meydana getirebilmek için atmamız gereken ilk adım ailemiz ve çevremizle olan iletişimimizi arttırmak olmalıdır. Küçük bir gülümsememizin, ağzımızdan çıkacak güzel bir sözün, karşılaştığımız bir kişiyle selamlaşmamızın ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunuz göreceksiniz.” diye konuştu.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Fatsa’da anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Ali Rıza Demircan İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Muhammed Cüni, temsili olarak Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar’ın koltuğuna oturdu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 106. yıl dönümü, Fatsa ilçemizde de düzenlenen törenlerle coşkuyla kutlandı.

Fatsa’da mevsim geçişiyle birlikte çöp miktarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Kış aylarında günlük ortalama 100 ton civarında olan çöp toplama miktarı, ilkbahar ve yaz aylarının gelmesiyle birlikte 150 tonun üzerine çıkıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fatsa Belediyesi ilçe genelinde sürdürdüğü altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla şehri daha modern ve yaşanabilir hale getirmeye devam ediyor. Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri bu kapsamda Kurtuluş Mahallesi’nde başlatılan baskı beton kaldırım çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

Fatsa’da gençlerin sportif ve sosyal gelişimine katkı sağlayacak yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanan Okçuluk Kamp Alanı ve 500 seyirci kapasiteli çim sahada ekip arkadaşlarıyla birlikte incelemelerde bulundu.

Fatsa’da sokak hayvanlarına yönelik önemli bir proje daha hayata geçiriliyor. Fatsa Belediyesi tarafından yapımına başlanan “Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı” çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ile Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, şehrin en güzel mesire alanlarından biri olan Uzunkum Yaşam Alanı’nda kapsamlı güzelleştirme ve yaz hazırlık çalışmalarını sürdürüyor.

Fatsa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, şehrin her noktasında yürüttükleri temizlik çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle vatandaşların yoğun olarak kullandığı mesire alanları ve kamelyalarda yapılan denetimlerde, çevre kirliliğine neden olan unsurlara dikkat çekildi.

Fatsa Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl yedincisi düzenlenen “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” konulu ödüllü resim yarışması sonuçlandı. Büyük ilgi gören yarışmada, öğrencilerin birbirinden renkli ve anlamlı eserleri jüri tarafından değerlendirilerek dereceye giren isimler belirlendi.