
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi Fatsa ilçemizde de törenle kutlandı.
99.YIL COŞKUSU
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99. yıl dönümü kutlamaları tüm yurt genelinde olduğu gibi Fatsa ilçemizde de törenle kutlandı.
Hava muhalefeti nedeniyle 75. Yıl Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Avni Kula ve Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlaması ile başladı. Daha sonra saygı duruşu yapıldı ve İstiklal marşı okundu.
“1923, ŞÜPHESİZ BİNLERCE YILLIK ŞANLI TARİHİMİZİN EN KUDRETLİ GÜNLERİNDEN BİRİDİR”
Törenin açılış konuşmasını yapan Fatsa Kaymakamı Avni Kula, “Devletimizin kurulduğu gün olan 29 Ekim 1923, şüphesiz binlerce yıllık şanlı tarihimizin en kudretli günlerinden biridir. Bugün bu büyük günün 99. Yıldönümüne erişmenin engin gururunu ve onurunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki aziz milletimizin her bir ferdi, milletimizin küllerinden yeniden doğduğu bu özel günü büyük bir coşku ile idrak etmekte ve en samimi duygularla kutlamaktadır. 19 Mayıs 1919’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milleti karakterine ve adetlerine en uygun olan idari şekli, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. Bu emanet, Devletimiz için sadece bir yönetim şekli değil, geleceğimize güvenle bakmamızı sağlayan, Türk Milletinin binlerce yıllık tarihi boyunca gerçekleştirdiği en büyük atılımdır. Bugün geldiğimiz noktadan daha aydınlık yarınlara ancak Cumhuriyetle varabileceğinin bilincinde olan Büyük Türk Milleti, Cumhuriyet rejimiyle kıvançlıdır. Demokratik, laik, çağdaş, sosyal hukuk devleti olan Cumhuriyetimizin bizleri ulaştırdığı nokta, hepimize heyecan ve ümit vermekte, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmekte, milletçe daha iri ve diri olma azmimizi yenilemektedir. Bu inançla; büyük kahraman, asker ve devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürümeye, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Onu, kahraman ecdadımızı, aziz şehit ve gazilerimizi milletimizin kalbinde ve gönlünde ebediyete kadar yaşatacak ve asla unutmayacağız.” dedi.
BİRBİRİNDEN GÜZEL GÖSTERİLER
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlilerinde sırasıyla; Atatürk Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Bandosu Eşliğinde tören geçişi, Hatice Bahattin Şener İlkokulu Öğrencisi Senagül Şimşek’in “Cumhuriyet” adlı şiirini okuması, Sakarya Ortaokulu Türkçe ve beden eğitimi öğretmenlerinin hazırladığı şiirli oyun gösterisi, Sakarya Ortaokulu öğrencisi Aybüke Aslaner'in “Cumhuriyetin İzinde” adlı kendi şiiri, Fatsa Anadolu Lisesi edebiyat müzik ve beden eğitimi öğretmenleri tarafından hazırlanan bayrak gösterisi oratoryo şiirler ve marşlardan oluşan gösteri, Fatsa Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından Harmandalı gösterisi, Hatice Bahattin Şener İlkokulu öğrencileri tarafından ront gösterisi, Sakarya Ortaokulu Müzik öğretmenleri Tuğba Yadigaroğlu ve Salih Öztürk yönetiminde koro ile Cumhuriyet şarkıları seslendirilmesi, Halk Eğitim Merkezi ile çalışan okullar tarafından hazırlanan halk oyunları ekibi Ordu yöresi gösterileri, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından hazırlanan sportif etkinlikler düzenlendi.
Program Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle düzenlenen ilkokullar arası resim yarışması, ortaokullar arası şiir yarışması, liseliler arası kompozisyon yarışması ve atletizm yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi.

Belediye ekipleri şehir merkezi ve kırsalda ulaşım konforunu artırmak için yoğun mesai harcıyor.

Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Belediye Kademe Yerleşkesinde çalışan personellerle düzenlenen programda bir araya geldi.

Fatsa Belediyesi ile Güzel Ordu Kültür Sanat Vakfı iş birliğinde düzenlenen 9. Güzel Ordu Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemaseverlerin yoğun ilgisiyle Fatsa Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.

FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.

Başkan Kibar: “Önceliğimiz hasta, yaşlı ve acil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği”

Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve özverili çalışmalarıyla, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı rengârenk bir görünüme kavuştu. Drone ile havadan görüntülenen alan, estetik düzenlemeleriyle izleyenleri büyüleyen bir manzara oluşturdu.

Fatsa Belediyesi, üretimin ve istihdamın kalbi olan Özel Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin ekonomik gücünü artırmaya devam ediyor. Son üç yılda üretim kapasitesini yükseltecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek önemli projeleri hayata geçiren belediye, sanayi altyapısını modernize ediyor.

Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Evcim, Fatsa Anadolu Lisesi’nde “Fatsa’da Yürütülen Arkeolojik ve Sanatsal Çalışmalar” konulu bir konferans gerçekleştirdi.