Fatsa Belediyesi merhum Belediye Başkanı Mustafa Kemal Çamaş döneminde inşa edilen ve artık kullanım ömrünü tamamlamış olan çocuk oyun alanını yeniliyor.
Bu kapsamda Sakarya mahallesinde uzun yıllardır hizmet veren 30 Ağustos Zafer parkında revize çalışması başladı.
Bir yandan yeni yaşam alanları oluştururken bir yandan da eskiyen ve artık kullanım ömrünü tamamlamış alanları revize ederek modern bir görünüme kavuşturan Fatsa Belediyesi, bu kapsamda Sakarya mahallesinde bulunan çocuk oyun alanını modern bir görünüme kavuşturacak. .
“DAHA KULLANIŞLI BİR ÇOCUK OYUN ALANINA DÖNÜŞÜYOR”
Uzun yıllar mahalle sakinlerinin kullandığı alanda daha modern bir çocuk oyun alanı oluşturmak istediklerini söyleyen Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, “Bir yandan yeni sosyal donatı alanlarıyla şehrimizde nefes alacak yeni mekanlar oluştururken, bir yandan da eskiyen ve ömrünü tamamlayan parklarımızın yenilenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sakarya mahallemizde merhum Belediye Başkanımız Mustafa Çamaş döneminde inşa edilen, uzun yıllar mahalle sakinlerimize hizmet etmiş olan parkımızın yenilenme çalışmaları başladı. Çalışma kapsamında arkadaşlarımız yürüyüş yolu, peyzaj çalışmaları, kent mobilyaları uygulaması ile daha büyük ve kullanışlı bir oyun grubunun uygulanması, mevcutta deforme olan parke taşlarının onarımı gibi çalışmaları hayata geçireceğiz. Bu çalışmalarla parkımız daha uzun yıllar hizmet verecek seviyeye ulaşacak inşallah. Tabi amacımız burada sadece eskimiş bir parkı yenilemek değil. Bu çalışmayla parkımızı daha kullanışlı hale getiriyoruz. Günün şartlarına uygun oyun alanlarıyla çocuklarımızın daha eğlenceli vakit geçirmesini sağlayacak sosyal donatı alanlarını şehrimize kazandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında düzenlenen konferans serisi, Ahmet Sırımsı Anadolu Lisesi’nde devam etti. Programda, Ordu Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Harun Oy, Fatsa ve Ordu’nun tarihi ile kültürel değerleri üzerine bir sunum gerçekleştirdi.
Erasmus+ projesi kapsamında yürütülen “Elinin Boyasıyla Atıkları Dönüştüren Çocuk” adlı çevre temalı proje ile Türkiye genelinde seçilen 6 anaokulundan biri olma başarısını gösteren Fatsa Hacer Yücel Anaokulu, farkındalık dolu bir etkinliğe imza attı. Proje kapsamında öğrenciler, öğretmenleriyle birlikte Fatsa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
FATSA MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI ABDULLAH HAFIZOĞLU: “EL ELE, GÖNÜL GÖNÜLE, VATANDAŞLARIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Fatsa Muhtarlar Derneği organizesinde düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü programı, Fatsa Belediyesi Sosyal Tesislerinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Programa Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Fatsa Kaymakamı Avni Kula, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, Ordu Muhtarlar Federasyonu Başkanı Buğra Gök, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu, İlçe Emniyet Müdürü Dursun Terzi ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Özbek katıldı.
Başkan Kibar: “Önceliğimiz hasta, yaşlı ve acil ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın ulaşım güvenliği”
Fatsa Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin titiz ve özverili çalışmalarıyla, Çerkezler Tepesi Mesire Alanı rengârenk bir görünüme kavuştu. Drone ile havadan görüntülenen alan, estetik düzenlemeleriyle izleyenleri büyüleyen bir manzara oluşturdu.
Fatsa Belediyesi, üretimin ve istihdamın kalbi olan Özel Sanayi Sitesi’nde gerçekleştirdiği yatırımlarla bölgenin ekonomik gücünü artırmaya devam ediyor. Son üç yılda üretim kapasitesini yükseltecek, ulaşımı daha konforlu hale getirecek önemli projeleri hayata geçiren belediye, sanayi altyapısını modernize ediyor.
Fatsa Belediyesi Kültür Etkinlikleri kapsamında Ordu Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Seçkin Evcim, Fatsa Anadolu Lisesi’nde “Fatsa’da Yürütülen Arkeolojik ve Sanatsal Çalışmalar” konulu bir konferans gerçekleştirdi.
İMAM HATİP LİSELERİ: BİLİMDEN SANATA KAPSAMLI BİR EĞİTİM SUNUYOR
Fatsa Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından İmam Hatip Okulları Kuruluş Yıl Dönümü programı gerçekleştirildi.
Fatsa Belediyesi, kentin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak projeleri bir bir hayata geçiriyor.
Fatsa Belediyesi, ilçenin köklü geçmişine ve kültürel zenginliklerine sahip çıkmak adına önemli projeleri hayata geçiriyor. Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, tarihi dokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması yönünde yürütülen çalışmaların titizlikle sürdüğünü belirtti.